Ζαμπέρ, η… φονέας των γιγάντων

από AllAboutARIS

Η Ονς Ζαμπέρ συνεχίζει να γράφει ιστορία: έκανε την ανατροπή για δεύτερο διαδοχικό ματς και έκλεισε θέση στη φάση των «8» του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα της!

Η 26χρονη Τυνήσια, Νο.24 στον κόσμο, σταμάτησε με 5-7, 6-1, 6-1 την Ίγκα Σβιόντεκ (Νο.9), περσινή νικήτρια του Roland Garros και μεταξύ των φαβορί για τον τίτλο, περνώντας στον δεύτερό της προημιτελικό Grand Slam. Θυμίζουμε ότι στον τρίτο γύρο απέκλεισε την Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα, νικήτρια του 2017, πάλι με ανατροπή!

Με τη σημερινή επιτυχία της, μάλιστα, έγινε η πρώτη τενίστρια (ή τενίστας) αραβικής η βορειοαφρικανικής καταγωγής που περνάει στην οκτάδα της διοργάνωσης μετά τον Αιγύπτιο Ισμαΐλ Ελ Σαφέι το 1974!

Απέναντί της τώρα έχει μία ακόμα μεγάλη πρόκληση, αφού θα τεθεί αντιμέτωπη με την Αρίνα Σαμπαλένκα, Νο.4 στον κόσμο, που πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε προημιτελικά Grand Slam! H 23χρονη Λευκορωσίδα λύγισε με 6-3, 4-6, 6-3 την εξαιρετική Έλενα Ριμπάκινα.

Στους άνδρες, ο νικητής του Queen’s Ματέο Μπερετίνι (Νο.9) έκλεισε την πρώτη θέση στα προημιτελικά του βρετανικού σλαμ. Ο φορμαρισμένος Ιταλός νίκησε άνετα με 6-4, 6-3, 6-1 τον Λευκορώσο Ίλια Ιβάσκα και περιμένει Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ ή Σάσα Ζβέρεφ στην τρίτη του συμμετοχή σε οκτάδα major. Μη εκπλαγείτε αν τον δείτε να πηγαίνει πολύ μακριά στο τουρνουά…

Προτεινόμενα Άρθρα