Θριαμβευτής Σάινθ στο θρίλερ του Σίλβερστοουν και πρώτη νίκη στην καριέρα του!

από AllAboutARIS

Σε έναν αγώνα που πραγματικά τα είχε όλα, ο Κάρλος Σάινθ και η Ferrari θριάμβευσαν στο Grand Prix του Σίλβερστοουν, με τον Ισπανό πιλότο να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη στην καριέρα του! Ο 27χρονος Μαδριλένος παρά το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύτηκε την pole position που είχε, μπόρεσε να βγει στην κορυφή και να πετύχει ένα ονειρικό αποτέλεσμα! Πέρεζ και Χάμιλτον συμπλήρωσαν το βάθρο.

Βέβαια αυτό που σημάδεψε την δράση στη Βρετανία, ήταν ο χαμός και η κόκκινη σημαία στην εκκίνηση. Συγκεκριμένα, στην πρώτη στροφή της πίστας, υπήρχε επαφή πολλών οδηγών, με το μονοθέσιο του Ζου να έχει αναποδογυρίσει και να σέρνεται, πριν καταλήξει στον τοίχο! Ευτυχώς ο Κινέζος παρά τον τρομακτικό ατύχημα, δεν υπέστη κάποιο τραυματισμό και το Grand Prix επανεκκίνησε με καθυστέρηση.

Στον 10ο γύρο ο Φερστάπεν βρήκε την ευκαιρία και έπιασε κορυφή, όμως ένα σκίσιμο στα ελαστικά του τον ανάγκασε να μπει στα pit και να χάσει θέσεις. Ο Λεκλέρ ανέβηκε πρώτος, με τον Χάμιλτον ωστόσο να μένει στην πίστα αρκετή ώρα με τα ίδια ελαστικά. Όταν μπήκε για να αλλάξει βγήκε πίσω από τις Ferrari και τα πράγματα δυσκόλεψαν.

Όμως στον 40ο γύρο η εγκατάλειψη του Οκόν στην μέση της πίστας έφερε αυτοκίνητο ασφαλείας. Όλοι μπήκαν για να βάλουν soft ελαστικά, εκτός του Λεκλέρ που έμεινε με τα ταλαιπωρημένα hard. Όταν η δράση επέστρεψε, ο Σάινθ πέρασε σαν σταματημένο τον teammate του. Πέρεζ, Χάμιλτον και Λεκλέρ επιδόθηκαν σε μια φοβερή μάχη, με μεγάλο χαμένο τον οδηγό της Ferrari που τελικά έμεινε στην τέταρτη θέση.

Στα αξιοσημείωτα ήταν η πέμπτη θέση του σπουδαίου Φερνάντο Αλόνσο, η πρώτοι βαθμοί του Μικ Σουμάχερ (8ος) τη φετινή σεζόν και φυσικά η απογοητευτική 7η θέση του διεκδικητή του τίτλου, Μαξ Φερστάπεν.

Η τελική κατάταξη:

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X