Κολύμβηση: Ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης στο Yale από το 2023

από AllAboutARIS

Τεράστια επιτυχία για τον αθλητή του Κολυμβητικού Τμήματος του ΑΡΗ, Κωνσταντίνο Ζαχαριάδη όπου μέσω της AZ Sport Scholarships εξασφάλισε υποτροφία στο Yale University για το φθινόπωρο του 2023.

Ο κολυμβητής του συλλόγου μίλησε για την τεράστια επιτυχία του, αναφέροντας τα συναισθήματα του, καθώς και συμβουλές χρήσιμες για όποιον θέλει να καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

«Σίγουρα είμαι χαρούμενος δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι θα κάνω ένα υπερατλαντικό ταξίδι. Μέχρι να το ζήσεις δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις, πόσο ωραίο είναι. Είναι μια εμπειρία που θέλω και ανυπομονώ να ζήσω.

Το ταξίδι παρόλο που είναι πολύ μικρό είναι μια ημέρα να πας, δύο ημέρες να μείνεις εκεί και μετά πάλι μια ημέρα επιστροφή, είναι μια πρώτη γεύση μέχρι το τέλος του επόμενου καλοκαιριού όπου θα φύγω μόνιμα».

Για τον στόχο του ανέφερε:

«Σίγουρα τον στόχο μου τον πέτυχα με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων, τον γυμναστή μου, του φυσιοθεραπευτή μου, των προπονητών μου, των γονιών μου. Και ανθρώπων που με στήριζαν όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, γιατί τα δυο τελευταία χρόνια δεν πήγαν όλα όπως θα έπρεπε.

Σίγουρα οι βαθμοί στο σχολείο ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα όλα τα χρόνια, από το γυμνάσιο μέχρι και το λύκειο. Στο κολυμβητικό κομμάτι δεν πήγαινα όλα όπως ήθελα και όπως ήλπιζα, με τραυματισμούς, με καραντίνες παρόλα αυτά κατάφερα να πετύχω αυτόν τον στόχο και είμαι χαρούμενος και περήφανος που μπήκα ίσως από τα πιο κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο».

Η συμβουλή για να καταφέρει ένα παιδί τον ίδιο στόχο με τον Κωνσταντίνο είναι η εξής:

«Πρέπει να προσπαθήσει να συνδυάσει πολύ υψηλούς βαθμούς στο σχολείο και όσο μπορεί καλύτερες κολυμβητικές επιδόσεις. Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα που πολλοί ξεχνάνε όπως η συμπεριφορά, πόσο εύκολα χειρίζεσαι την αγγλική γλώσσα, τι εντύπωση κάνεις στους προπονητές, πόσο γρήγορα κάνεις αυτό που σου ζητάνε.

Είναι μια δύσκολη και ταυτόχρονα ωραία διαδικασία, και αν κάποιος το θέλει πραγματικά μπορεί να το καταφέρει. Δεν είναι σίγουρα εύκολο για αυτό και μπαίνουν πολλοί λίγοι στο Yale, το 4% από όσους κάνουν εγγραφή, αλλά νιώθεις ανακούφιση όταν το καταφέρνεις γιατί ξέρεις πόσο δούλεψες γι’ αυτό».

Πολλά συγχαρητήρια Κωνσταντίνε, είμαστε όλοι υπερήφανοι για εσένα.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X