Μαλτάς: «Χτίζεται ομάδα που θα παλεύει κάθε πόντο, κάθε σετ»

από Γιώργος Γκάτος

Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του ΑΡΗ ξεκίνησε τη νέα σεζόν την περασμένη Δευτέρα (26/8), με την πρώτη συγκέντρωση και τις εισαγωγικές προπονήσεις. Το AllAboutARIS επικοινώνησε με τον team manager του τμήματος, Χρήστο Μαλτά, για την πρώτη «εικόνα» της σεζόν.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε το ρόστερ και την λογική με την οποία χτίστηκε:

«Το ρόστερ μας έχει ολοκληρωθεί. Ως επί το πλείστον οι Ελληνίδες είναι μικρές σε ηλικία. Έχουμε όμως και κορίτσια με αρκετές εμπειρίες, παρά την ηλικία τους. Η Παναγιώτα Ξανθοπούλου θα είναι η αρχηγός μας. Η Νίκη Απλαδά επέστρεψε στην ομάδα, ενώ η Λίνα Θεοδοσίου θα είναι για 3η σεζόν εδώ. Είναι κορίτσια τα οποία έχουν αρκετή εμπειρία στο χώρο του βόλεϊ, αλλά γενικά είναι ένα νεανικό ρόστερ. Οι ξένες που αποκτήσαμε έχουν περισσότερες παραστάσεις και είναι πιο έμπειρες. Η πρώτη εβδομάδα κύλησε χωρίς αυτές, τις περιμένουμε την δεύτερη”. 

Για τους στόχους της ομάδας:

“Σίγουρα θέλουμε να είμαστε στα πλέι οφ και φέτος επειδή έχει αλλάξει και το σύστημα διεξαγωγής, εφόσον καταφέρεις να μπεις στα πλέι οφ, εκεί μπορείς να καταφέρεις να διεκδικήσεις και πράγματα. Πλέον έχουμε 5-8 και 6-7 και μετά συνεχίζεται, πάει λέγοντας. Το σύνολο που χτίστηκε, θέλουμε να έχει σταθερότητα και συνέπεια και να πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Φέτος θα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Ακόμα και οι τρεις ομάδες που ανέβηκαν, είναι αρκετά δυνατές”.

Για τη προσπάθεια που γίνεται απ’ όλους, για ακόμη μια σεζόν:

“Ο καινούργιος προπονητής δουλεύει υπερβολικά πολύ. Αυτό μπορούμε να το πούμε! Ο στόχος είναι η ομάδα να παλεύει όσο το δυνατόν περισσότερο, σε κάθε σετ, σε κάθε πόντο. Γίνεται αρκετή δουλειά στο γήπεδο ήδη, πρωί-βράδυ”.

Ενώ τέλος, αναφέρθηκε και στη Μίκρα και τις σημαντικές αναβαθμίσεις που γίνονται:

“Φέτος θα αγωνιστούμε και πάλι στην Μίκρα. Θα τη χρησιμοποιήσουν ως έδρα και ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής. Στη Μίκρα θα γίνουν σημαντικές αναβαθμίσεις φέτος. Θα τοποθετηθεί τάραφλεξ και θα είναι μόνο για βόλεϊ. Είναι κάτι σημαντικό και για το βόλεϊ της Θεσσαλονίκης. Το πιο δυνατό «χαρτί» της ομάδας μας είναι ο κόσμος. Είναι στο χέρι μας να μπορέσουμε μέσω της σκληρής δουλειάς και των αποτελεσμάτων, να τον φέρουμε στο γήπεδο”.

Προτεινόμενα Άρθρα