Με την Σερβία για το Χρυσό η Ελλάδα

από AllAboutARIS

Τη χρυσή Ολυμπιονίκη, Σερβία θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Τόκιο η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Οι Σέρβοι επιβλήθηκαν με 10-9 των Ισπανών σε ένα ματς που κρίθηκε από γκολ του σπουδαίου Φιλίποβιτς στο τέλος.
Δίχως υπερβολή τα έχουν κατακτήσει όλα. Οι Σέρβοι έχουν πάρει το χρυσό σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και την Κυριακή στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδος θα βρεθούν απέναντι στην Ελλάδα για το repeat αφού είναι εν ενεργεία χρυσοί Ολυμπιονίκες.

Οι Σέρβοι, που δεν εντυπωσίασαν στη φάση των ομίλων, με μάτι που γυαλίζει στα νοκ άουτ ματς, επικράτησαν με 10-9 της Ισπανίας σε έναν δραματικό ημιτελικό έκλεισαν το ραντεβού με την Εθνική μας ομάδα.

Οι Σέρβοι μπήκαν ιδανικά στο ματς και προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ των Φιλίποβιτς και Πρλαΐνοβιτς. Οι Ισπανοί ήταν καλά κλεισμένοι και δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς στα δίχτυα στο πρώτο οκτάλεπτο.

Το ματς χαρακτηρίστηκε από τις πολύ σκλήρες άμυνες των δύο ομάδων. Πολλές φορές έπαιξαν αμφότερες με δύο παίκτες παραπάνω, ενδεικτικό του πάθους αλλά της θέλησης για νίκη.

Οι παίκτες του Μαρτίν μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο οκτάλεπτο και με γκολ των Γρανάδος και Μπούστος κατάφεραν να ισοφαρίσουν δύο περίπου λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Με Ταχούλ και Περόνε οι «φούριας ρόχας» έφτασαν στο 4-2 σε μία εντυπωσιακή γι’ αυτούς δεύτερη περίοδο.

Οι Σέρβοι βρήκαν γκολ μετά από πολύ ώρα και μείωσαν στο γκολ με τον Μάντιτς, 2:24 πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου. Οι Ισπανοί έφτασαν ξανά στο +2 (3-5) με τον Μουναρίθ με τον Γιάκσιτς να διαμορφώνει το 4-5, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το δεύτερο οκτάλεπτο.

Με το μυαλό στην άμυνα μπήκαν οι δύο ομάδες στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο Γρανάδος με γκολ στον παίκτη παραπάνω έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ισπανία για το 4-6 με τον Μάγιαρακ να κάνει το 4-7 ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Ράσοβιτς με γκολ στον παίκτη παραπάνω μείωσε στα δύο γκολ, τέσσερα δεύτερα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο ημιτελικός έγινε «αίμα και άμμος» στο τέταρτο οκτάλεπτο. Οι Σέρβοι μείωσαν με τον Ράσοβιτς στον παίκτη παραπάνω με τον Μάγιαρακ να δίνει ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ισπανία.

Με Μάντιτς και Μίτροβιτς οι Σέρβοι ισοφάρισαν σε 8-8 αλλά ο Ταχούλ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του Μαρτίν. Στο τελευταίο λεπτό μίλησαν οι σπουδαίες προσωπικότητες της Σερβίας. Ο Μάντιτς ισοφάρισε σε 9-9 και ο Φιλίποβιτς με σουτάρα από τα έξι μέτρα έκανε το 10-9, 25 δεύτερα πριν το τέλος με τους Ισπανούς να μη δείχνουν ικανοί να αντιδράσουν.

ΣΕΡΒΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 10-9

Οκτάλεπτα: 2-0, 2-5, 1-2, 5-2

Σερβία (Σάβιτς): Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πγιέτλοβιτς, Ράσοβιτς 2, Άλεκσιτς, Γιάκσιτς 1, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 1, Μίτροβιτς Σ. 1, Μίτροβιτς Μπ.

Ισπανία (Μαρτίν): Πινέδο, Μουναρίθ 2, Γρανάδος 1, Σαναχούγια, Ντομίνγκεθ, Λαρούμπε, Φάμερα, Φερνάντεθ Μιράντα, Ταχούλ 2, Περόνε, Μάγιαρακ 2, Μπούστος 1

Προτεινόμενα Άρθρα