Νίκος Μαλλιαρόπουλος: «Ο ΑΡΗΣ ανταγωνίζεται ομάδες όπως η Μπάγερν, θέλουμε την βοήθεια των φιλάθλων» (vid)

από AllAboutARIS

O έφορος κι επικεφαλής προπονητής του τμήματος τμήματος, Νίκος Μαλλιαρόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Η Ώρα του ΑΣ ΑΡΗΣ» στην Novibet AllAboutARIS TV με την Ελένη Γρηγοράκη και αναφέρθηκε στο τμήμα του τζούντο του Ερασιτέχνη.
Αρχικά τόνισε: «Πριν από 23 χρόνια επανιδρύσαμε το τμήμα τζούντο στον ΑΣ ΑΡΗ. Πήραμε μία μικρή αίθουσα που ήταν εγκατελειμένη. Αυτά που κέρδισα ως αθλητής προσπάθησα να τα περάσω ως προπονητής.
Σύλλογοι όπως είναι ο ΑΡΗΣ έχει υψηλό «know who» και αυτό οδηγεί στον πρωταθλητισμό και παράγουν κοινωνικό πολιτικό. Ο σύλλογος παρέχει κοινωνικό έργο, ο ΑΣ έχει 35 τμήματα, δίνει την επιλογή στην κοινωνία να επιλέξει. Έχει επίσης αρκετούς ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία σε όλα τα τμήματα που μπορούν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στους νεαρούς αθλητές. Στις Ακαδημίες του τζούντο έχουμε περίπου 60 παιδιά. Το επίπεδο του πρωταθλητισμού είναι πολύ δύσκολο, το ελληνικό σύστημα επίσης παρουσιάζει δυσκολίες. Αλλά έχουμε παιδιά 16-17 χρονών που είναι ένα στοίχημα να παραμείνουν στο τζούντο. Ο ΑΡΗΣ το παρέχει και η ανδρική ομάδα του τζούντο που είναι 3η στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα. Συναγωνιζόμαστε ομάδες όπως της Μπάγερν και της Παρί Σεν Ζερμέν όπου τα μπάτζετ είναι τεράστια».
Επίσης πρόσθεσε: «Μετά τον κορωνοϊό έχουμε μία ισορροπία όσον αφορά τα αγόρια και τα κορίτσια. Ο ΑΡΗΣ είναι από τους λίγους συλλόγους που έχει τμήματα με βάση τις ηλικίες. Έχουμε και τμήμα ενηλίκων».
Όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα του τμήματος είπε: «Το κόστος για να πάει η ομάδα στο Πανευρωπαικό είναι 15.000, το τμήμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο αλλά και από ανθρώπους του τζούντο οι οποίοι σε προσωπικό επίπεδο και με προσωπική γνωριμία, μας βοηθάνε. Κάνω μία έκκληση σε όλους τους φίλους του ΑΡΗ να μας βοηθήσουν. Μία χορηγία για παράδειγμα θα είναι μία τεράστια βοήθεια για τα παιδιά που κάνουν πρωταθλητισμό. Οι προπονήσεις είναι σχεδόν καθημερινές, τουλάχιστον έξι φορές την εβδομάδα, από τις Ακαδημίες μέχρι και την ανδρική ομάδα. Δίνουμε την δυνατότητα αν ένα παιδί χάσει μία προπόνηση, να την καλύψει άλλη ημέρα».
Όσον αφορά τους στόχους του τμήματος σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο είπε: «Έχουμε τον Θανάση Μυλωνέλη που στοχεύει στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ η ομάδα των ανδρών στο Πανελλήνιο και στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα».

Δείτε την εκπομπή:

 

Προτεινόμενα Άρθρα