Ξιφασκία: Εντυπωσιάζει με… συνέπεια ο Γρόλλιος!

από Γιώργος Γκάτος

Το τμήμα της ξιφασκίας που διαθέτει ο ΑΣ ΑΡΗΣ και είναι εγγεγραμμένο στα μητρώα της Ομοσπονδίας από το 2017, έχει σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία, τόσο με τις διακρίσεις τις οποίες κατακτούν οι αθλητές του, όσο και με δράσεις.

Ο επικεφαλής του τμήματος και γνωστός για τη νομική προσφορά του σε όλα τα τμήματα του ΑΡΗ τις τελευταίες δεκαετίες, Χρήστος Γρόλλιος, μίλησε πριν από μερικούς μήνες στο AllAboutARIS.gr για τη μεγάλη αγωνιστική προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές και οι προπονητές του τμήματος.

Και αυτό αποδεικνύεται πια με διακρίσεις που δεν είναι πυροτέχνημα, αλλά έχουν συνέπεια. Ο Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος κατακτά τη μια διάκριση μετά την άλλη στις κατηγορίες στις οποίες αγωνίζεται.

Στα τέλη του 2022, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Κύπελλο Εφήβων. Τον Απρίλιο κατέκτησε τη πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων, έχοντας να αντιμετωπίσει στον τελικό τον συναθλητή του στον ΑΡΗ,  Γκυ Γεώργιο Λεωτόν. Πριν από λίγες μέρες, αυτή τη φορά στο Πανελλήνιο Νέων Ανδρών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με τον Λεωτόν να καταλαμβάνει το χάλκινο και τον ΑΡΗ στο ομαδικό να επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με το ασημένιο μετάλλιο.

Το δίδυμο Γρόλλιου-Λεωτόν μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς αμφότεροι έχουν εκπροσωπήσει τον ΑΡΗ και την Εθνική Ελλάδος σε δεκάδες τουρνουά, εντός και εκτός των συνόρων, δείγμα του ταλέντου αλλά και της δουλειάς που γίνεται από τους προπονητές του τμήματος, Παναγιώτη Τεληπορανίδη και Κωνσταντίνο Γουσόπουλο.

Τέλος, ο Γρόλλιος βρέθηκε ένα βήμα πριν την είσοδο του στους 8 καλύτερους αθλητές στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας τον Φεβρουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχείς διακρίσεις του τμήματος ανέβασαν το επίπεδο, οδηγώντας τον ΑΡΗ να διοργανώσει τουρνουά τον περασμένο Δεκέμβριο στο “Nick Galis Hall”, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας.

Προτεινόμενα Άρθρα