Οι οδηγοί της F1 σχολιάζουν τη σύγκρουση Χάμιλτον-Φερστάπεν

από AllAboutARIS

To GP Μ. Βρετανίας αποτέλεσε έναν από τους πιο δραματικούς αγώνες και σημαδεύτηκε από τη σύγκρουση των Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν.

Οι δύο οδηγοί μονομαχούσαν για την 1η θέση στον πρώτο γύρο, με τη μεταξύ τους επαφή να συμβαίνει στη στροφή Copse και ο Ολλανδός βρέθηκε στις μπαριέρες και εκτός αγώνα.

Πίσω τους ήταν εκείνη τη στιγμή ο Σάρλ Λεκλέρ με τη Ferrari, που είχε κάνει εξαιρετική εκκίνηση. Ο Μονεγάσκος προσπέρασε τον Βάλτερι Μπότας, ηγήθηκε στον αγώνα, μέχρι να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια του στον 50ο γύρο από τον Χάμιλτον, ο οποίος κατέκτησε την 99η νίκη του.

Ο Βρετανός δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για την επαφή με τον Φερστάπεν, όμως ο Λεκλέρ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα δεν κατηγόρησε τον οδηγό της Mercedes«Είναι δύσκολο να κρίνεις μέσα από το μονοθέσιο. Είμαστε πολύ χαμηλά, συνέβησαν πολλά μπροστά μου. Είναι καθαρό αγωνιστικό συμβάν, είναι δύσκολο να κατηγορήσουμε τον έναν ή τον άλλο. Είναι αλήθεια πως ο Λιούις πήρε λίγο ανοικτά τη στροφή, αλλά ο Μαξ ήταν πολύ επιθετικός από την εξωτερική. Αυτά συμβαίνουν αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ο Μαξ είναι καλά στην υγεία του».

Ο οδηγός της Alpine, Φερνάντο Αλόνσο συμμερίστηκε την άποψη του Λεκλέρ και πιστεύει πως η επαφή Χάμιλτον-Φερστάπεν ήταν αγωνιστικό συμβάν. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο από την εξωτερική. Ήταν πολύ σκληρή μάχη, ο Λιούις είχε παραπάνω από το μισό μονοθέσιο του δίπλα από τον Μαξ. Ο Λιούις δεν μπορούσε απλώς να εξαφανιστεί από την εσωτερική, δεν είναι τόσο απλό. Ήταν μια πολύ άτυχη στιγμή, δεν υπήρξε τίποτα εσκεμμένο. Οι οδηγοί δεν έκαναν τίποτα λάθος κατά τη γνώμη μου. Ήταν μια άτυχη στιγμή».

Ο teammate του Χάμιλτον ήταν επίσης πολύ κοντά στο συμβάν και δήλωσε μετά τον αγώνα πως περίμενε μια τέτοια κατάληξη. «Τους έβλεπα να μάχονται. Είχα την αίσθηση πως κάτι θα γίνει γιατί ήταν προφανές πως πάλευαν σκληρά. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, έτσι είναι οι αγώνες. Μπορεί να συμβεί όταν μάχεσαι και δεν παραιτείσαι από μια μάχη. Είμαι χαρούμενος που είναι καλά ο Μαξ. Όμως νιώθω πως ο Λιούις άξιζε και με το παραπάνω τη νίκη».

Ο οδηγός της McLaren, Ντάνιελ Ρικάρντο, έδωσε κι εκείνος τη δική του άποψη στο racefans.net μετά το τέλος του αγώνα. «Όταν είσαι δίπλα δίπλα σε μια τόσο γρήγορη στροφή θα χάσετε και οι δύο αεροδυναμική απόδοση. Αλλά πιστεύω πως αμφότεροι μπήκαν πολύ δυνατά. Αναλογικά με την πρόσφυση που υπήρχε ο Λιούις μπήκε πιο δυνατά και ακούμπησε με τον Μαξ. Παλεύουν σκληρά όλη τη σεζόν και δυστυχώς είχαν επαφή».

Το αποτέλεσμα του GP Μ. Βρετανίας άλλαξε τη ροή και τα δεδομένα του πρωταθλήματος, με τη διαφορά στη βαθμολογία ανάμεσα σε Φερστάπεν και Χάμιλτον να είναι πλέον στους 8 βαθμούς.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X