Πάτρας στο AllAboutARIS: “Πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά!”

από Γιώργος Γκάτος

Το ανδρικό τμήμα βόλεϊ του ΑΡΗ έχει μπροστά του δύο σημαντικούς αγώνες μπαράζ, για την διατήρηση της ομάδας στην Pre League, αρχής γενομένης από σήμερα (3/4 – 15:30), στο γήπεδο της Μίκρας. Μετά από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, την τεχνική ηγεσία των “Κιτρινόμαυρων” ανέλαβε ο Χρήστος Πάτρας.

Το AllAboutARIS επικοινώνησε με τον Έλληνα τεχνικό, με αφορμή τους δύο κρίσιμους αγώνες με την Κομοτηνή. Ο ίδιος σημειώνει την μακρά πορεία του στα δρώμενα του ΑΡΗ και το ότι αποδέχθηκε άμεσα την πρόταση για την σωτηρία της ομάδας, αλλά και το γεγονός πως οι παίκτες πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους και να αποδώσουν βάσει του ταλέντου τους!

Για το γεγονός πως επέστρεψε στον ΑΡΗ για την τρίτη θητεία του:

“Η ιστορία μου στον ΑΡΗ ξεκινάει από το 1987! Ήμουν ο προπονητής που πήρε τα δύο πανελλήνια πρωταθλήματα στους Παίδες (’88) και τους Εφήβους (’91), ενώ ήμουν παίκτης στο ανδρικό τμήμα. Ο Βασίλης Μητρούδης και ο Μιχάλης Αλεξανδρόπουλος, που ήταν στην ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα το 1997, ξεκίνησαν μαζί μου από την Ακαδημία του ΑΡΗ όταν ακόμα ήμουν φοιτητής. Δεν είναι απλά τρίτη φορά. Είναι βαθειά η ιστορία. Γι’αυτό βλέπω διαφορετικά την ιστορία και όχι όπως οι άλλοι προπονητές.”

Για την δυάδα αγώνων κόντρα στην Κομοτηνή:

“Τώρα είναι η… κραυγή του πολέμου! Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά! Οι παίκτες έχουν αξία, έχουμε καλούς παίκτες, αλλά πρέπει όλοι να βρεθούν προ των ευθυνών τους. Πρέπει όλοι να κάνουν δύο παιχνίδια πολύ δυνατά. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Όπως ανεβάσαμε την ομάδα -που φτύσαμε «αίμα», έτσι είπα τώρα και στους παίκτες ότι πρέπει να προσπαθήσουν για το καλό του Ελληνικού βόλεϊ και του ΑΡΗ. Πρέπει να τους πιάσει ο εγωισμός τους, με την έννοια ότι πρέπει ο ΑΡΗΣ επιστρέψει εκεί ψηλά”.

Για το αν μπορεί να αλλάξει κάτι τακτικά, μέσα σε λίγες μέρες ή δόθηκε έμφαση μόνο στον ψυχολογικό τομέα:

“Και στο τακτικό κομμάτι έχουμε κάνει αλλαγές, αλλά και στον ψυχολογικό τομέα δουλέψαμε. Δεν είναι θέμα ότι άλλαξε προπονητής. Είναι σύνηθες φαινόμενο με έναν καινούργιο προπονητή να υπάρχουν διαφοροποιήσεις, στον τομέα της ψυχολογίας. Εγώ όμως θα δώσω περισσότερο βάρος στην σημασία του να μείνει η ομάδα σε αυτή την κατηγορία μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Σε μια κατηγορία που δεν πρέπει να είναι, αλλά αυτό θα δώσει χρόνο στην διοίκηση του ΑΡΗ να κάνει πολύ δυνατές κινήσεις έτσι ώστε να επαναφέρει το τμήμα του βόλεϊ ψηλά. Δεν είναι κατηγορία αυτή για να παίζει ο ΑΡΗΣ. Το έχω πει ακόμα απ’ όταν ήμασταν στο τοπικό”.

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ έκανε το 2/2 κόντρα στην Κομοτηνή, στην Β’ Φάση της Pre League:

“Τα μπαράζ είναι διαφορετικά γεγονότα. Θέλουμε πολύ μεγάλο κόπο για να κερδίσουμε την Κομοτηνή. Η Κομοτηνή δεν έχει να χάσει τίποτα, ετοιμαζόταν εδώ και καιρό για τα μπαράζ. ¨Ήξερε ότι θα είναι εκεί κάτω. Ο ΑΡΗΣ δεν ετοιμαζόταν για τα μπαράζ όμως. Η ομάδα είχε στόχο είτε να πάει στην Α1, είτε να περάσει… εύκολα απογεύματα. Το άθλημα δεν είναι έτσι όμως, είναι πολύ δύσκολο! Όλες οι ομάδες βελτιώθηκαν. Έχουν και αυτοί ξένους παίκτες. Δεν έχουν την ποιότητα που έχουν τα δικά μας παιδιά, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Προσπαθώ να δώσω στα παιδιά να το καταλάβουν ότι πρέπει να βγάλουν την οποιαδήποτε ποιότητα έχουν μέσα στο γήπεδο. Δεν πρέπει να φοβηθούν. Είναι υπό την σκέπη μιας μεγάλης ομάδας αλλά πρέπει να το αποδείξουν. Τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν τα πρόσωπα”.

Ενώ τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του ΑΡΗ:

“Σίγουρα θέλουμε την βοήθεια του κόσμου. Θα είναι πολύ σημαντικό όσοι μπορούν να έρθουν στο γήπεδο, τόσο για τα παιδιά, όσο και για την διοίκηση. Πρέπει να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια από την αρχή!”

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X