Παυλίδης στο AllAboutARIS: “Προετοιμαζόμαστε για τα πλέι οφ – Χτίζουμε για το μέλλον μας!”

από Γιώργος Γκάτος

Το τμήμα Πόλο του ΑΡΗ βρίσκεται στη μέση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι, με στόχο την επάνοδο της ομάδας στη κορυφαία κατηγορία.

Μετά από χρόνια σε διάφορα πόστα του τμήματος, ο Κώστας Παυλίδης ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, με την οποία και εξασφάλισε αρκετά νωρίς την είσοδο στα πλέι οφ.

Ως τότε, απομένουν δύο κρίσιμα παιχνίδια για το τέλος της κανονικής διάρκειας και το… καλύτερο πλασάρισμα. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρεται στην αγωνιστική προσπάθεια της Ανδρικής ομάδας, το “χτίσιμο” των Ακαδημιών και τις προσπάθειες εξωστρέφειας του τμήματος.

Ανέλαβα την ομάδα το καλοκαίρι. Έχουμε πλαισιωθεί κυρίως από νέους παίκτες. Στην ομάδα μας έχουν παραμείνει και αρκετά παιδιά από τη προπέρσινη και περσινή σεζόν, αλλά έχουν προστεθεί και αρκετοί νέοι. Μάλιστα, έχουμε και παιδιά από τις Ακαδημίες μας. Από την 15αδα που έχει η κάθε ομάδα στη διάθεση της, εμείς έχουμε στο ρόστερ μας τέσσερις θέσεις με παιδιά από τις ακαδημίες. Πρόκειται για παιδιά από το εφηβικό και το παιδικό. Ο σκοπός μας ήταν να αρχίσουν να αποκτούν -σταδιακά- ρόλο στην ανδρική ομάδα, αποκτώντας εμπειρία. 

Το πρωτάθλημα της Α2 αποτελείται από δύο ομίλους, τον Βόρειο και Νότιο, που ο καθένας έχει από 8 ομάδες. Στον Βόρειο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει ο ΑΡΗΣ, υπάρχουν και δύο ομάδες της Αθήνας. Στη συνέχεια, προκρίνονται στην επόμενη φάση οι 4 πρώτες ομάδες σε κάθε όμιλο. Εκεί διασταυρώνεται ο πρώτος από τον Βόρειο όμιλο με τον τέταρτο από τον Νότιο και αντίστοιχα, με διασταυρώσεις ως τον τελικό. Οι δύο ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό, προβιβάζονται.

“Εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ, τέσσερις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Βάση προγράμματος, η συμμετοχή μας στα πλέι οφ ήταν και ο αρχικός στόχος” σημείωσε ο Κώστας Παυλίδης για τον αρχικό στόχο της ομάδας, για να συμπληρώσει για τη τελική ευθεία, στην οποία μόνο αδιάφορος δεν είναι ο ΑΡΗΣ:

“Έχουμε ακόμα δύο αγωνιστικές μπροστά μας. Θα αγωνιστούμε στην Αθήνα με το Χαϊδάρι και έπειτα με τον Ιωνικό στη Θεσσαλονίκη. Πρώτος είναι ο Ο.Φ.Θ., δεύτερος ο Ιωνικός και εμείς τρίτοι σε ισοβαθμία με τη Λάρισα, αλλά έχουμε καλύτερη διαφορά γκολ. Όλα είναι ρευστά μέχρι και τη τελευταία αγωνιστική. Τη τελευταία αγωνιστική είναι δύο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη. Ο ΟΦΘ με τη Λάρισα και εμείς με τον Ιωνικό. Η σεζόν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας για την επόμενη φάση. Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και περιμένουμε. Έχω παρακολουθήσει ήδη κάποια παιχνίδια από τις ομάδες του άλλου ομίλου. Με μια καλή προετοιμασία, θα μπορέσουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Εφόσον παίξεις στον τελικό, έχεις ανέβει κατηγορία στην ουσία. Αν φτάσεις ως εκεί, θέλεις και τη κατάκτηση”.

Τα πλέι οφ ξεκινούν αμέσως μετά το Πάσχα και οι ομάδες αναζητούν δύο νίκες για πρόκριση στην επόμενη φάση:

“Τη πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα, ξεκινούν τα πλέι οφ. Εκεί οι ομάδες θέλουν δύο νίκες για πρόκριση. Οι αγώνες θα δοθούν Παρασκευή, Κυριακή και αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι, Τρίτη. Υπάρχει ένα κενό 1,5 εβδομάδας και έπειτα το ίδιο μοτίβο. Εφόσον φτάσουμε ως το τέλος, η σεζόν θα ολοκληρωθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.”

“Έχουμε ξεκινήσει ήδη τη προετοιμασία μας για να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ, που μας… καίνε!” τόνισε για τα πλέι οφ.

Εκτός από την ανδρική ομάδα, το ανδρικό πόλο διαθέτει και τμήματα υποδομής, τα οποία σημειώνουν αρκετές επιτυχίες. 

Ο Κώστας Παυλίδης, από το 2016-17 μέχρι και σήμερα, έχει ασχοληθεί με διάφορα πόστα στο τμήμα πόλο. Από προπονητής των Εφήβων, ως τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας και έπειτα στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας.

“Ένας από τους κύριους σκοπούς μας, είναι να χτίσουμε για το μέλλον. Κατεβαίνουμε σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα, όσον αφορά τα αγόρια. Θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε στη τελική φάση, τόσο των Εφήβων όσο και των Παίδων. Αυτή τη στιγμή έχουμε προκριθεί και στην επόμενη φάση στο τμήμα μίνι-παίδων, δηλαδή είμαστε στην επόμενη φάση όλων των τμημάτων. Θεωρώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στις Ακαδημίες.

Φέτος ήρθε ως προπονητής ο Χρήστος Μαντζουρίδης ο οποίος είναι ένας προπονητής με πολλές περγαμηνές, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για την Ελλάδα. Είναι ένας αξιόλογος προπονητής που ήρθε στην ομάδα μας, ενώ έχουμε ήδη και τον Νίκο Μαρίνη που ήταν και πέρσι με το Μίνι-Παίδων στη τελική φάση του πρωταθλήματος στη Πάτρα. Γίνεται μια πολύ καλή δουλειά, ύστερα από τα πέντε χρόνια που δουλεύει η Ακαδημία. Παίρνει έναν ρυθμό πια, καθώς παλαιότερα υπήρξαν σκαμπανεβάσματα.

Ήταν φυσιολογικό μέχρι να σταθεροποιηθούμε. Γίνονται πάντοτε κινήσεις για το καλύτερο της Ακαδημίας. Ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι να λειτουργούν σωστά οι ακαδημίες μας. Ήδη προσανατολιζόμαστε από τώρα για την επόμενη χρονιά, στο πώς θα διαμορφωθούν τα τμήματα και τι δουλειά πρέπει να γίνει.”

Παράλληλα, σε μια κίνηση εξωστρέφειας του τμήματος, πραγματοποιούνται live μεταδόσεις των αγώνων, μέσα από το Facebook του τμήματος: 

“Ξεκινήσαμε φέτος με τον Παναγιώτη Τσολακούδη να κάνουμε τα live των αγώνων, ο οποίος έχει αναλάβει ένα πολύ ουσιαστικό πόστο. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, που τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε δυνατότητα. Αυτό το πράγμα, αν το εξελίξουμε του χρόνου, θα καταφέρει να γίνει πιο ελκυστικό και προς τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα παιδιά τους ακόμα και εκτός Θεσσαλονίκης. Έγινε αυτό δύο φορές φέτος.

Όχι μόνο για την ανδρική ομάδα, αλλά και για τις ακαδημίες. Σε αυτό το κομμάτι μας βοηθούν οι χορηγοί, που έχουν δώσει ουσιαστική πνοή. Θεωρώ ότι μπορεί να εξελιχθεί και να βοηθήσουν ακόμα περισσότεροι επαγγελματίες που θέλουν να διαφημιστούν μέσα από αυτό. Τα live της ανδρικής ομάδας τα παρακολουθούν πανελλαδικά και έχουμε αρκετές προβολές. Εκτός από το facebook, αργότερα ανεβαίνουν και στο YouTube. Ως ΑΡΗΣ, ενδιαφέρουμε τον χώρο της υδατοσφαίρισης. Τόσο ως όνομα, όσο και ποιότητα”.

Κλείνοντας, έστειλε και ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας, ενόψει των κρίσιμων πλέι οφ, ενώ ευχαρίστησε και τον ΑΣ ΑΡΗΣ για τη στήριξη:

“Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούμε την βοήθεια του κόσμου, όταν με το καλό ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Πρέπει να πω πως έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση του ΑΣ ΑΡΗΣ. Είναι δίπλα μας σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο και είναι κάτι το οποίο ευχαριστεί τόσο εμένα, όσο και τους παίκτες μου. Οτιδήποτε χρειαστήκαμε ήταν αρωγός στη προσπάθεια μας. Θεωρώ ότι και με τη συνδρομή του κόσμου στις προσπάθειες μας, με τη παρουσία τους, θα δοθούν μάχες που σίγουρα θα τους χρειαστούμε. Είναι η έξτρα ώθηση από την κερκίδα!”

Φωτογραφίες: ΑΣ ΑΡΗΣ

Προτεινόμενα Άρθρα