Ποιος άλλος; Ο Ναδάλ!

από AllAboutARIS

Ο Ράφα Ναδάλ το έχει συνήθειο χρόνια τώρα και για 14η (!) φορά κατακτά το Roland Garros, καθώς επικράτησε του Κάσπερ Ρουντ με 3-0 σετ και ανέβηκε στον θρόνο του έπειτα από ένα… διάλειμμα ενός έτους.

Στο πρώτο σετ ο Ράφα Ναδάλ μπήκε αποφασισμένος να αποδείξει τον λόγο που θεωρείται ο κορυφαίος τενίστας της χωμάτινης εποχής και πιο συγκεκριμένα στο Roland Garros, όπου κατέκτησε με ευκολία το πρώτο γκέιμ και στην συνέχεια διέπραξε ηχηρό μπρέικ για να πάρει σημαντικό προβάδισμα (2-0). Μπορεί να δέχθηκε μπρέικ αμέσως μετά, αλλά κατάφερε να ανταποδώσει την «χάρη» και έπειτα να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να κλείσει ομαλά το σετ (6-3).

Στο δεύτερο σετ ο Ισπανός τενίστας διέπραξε μία συνθήκη που έχει γίνει σήμα κατατεθέν του, δηλαδή να γυρνάει από καταστάσεις που το μομέντουμ και ο ρυθμός είναι με τον αντίπαλο. Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, δεχόμενος μπρέικ για το 3-1 και ο Νορβηγός τενίστας κρατούσε τις τύχες του σετ στα χέρια του. Παρόλα αυτά, ο Ναδάλ με τρία συναπτά μπρέικ διέλυσε την ψυχολογία και τον αγωνιστικό παλμό του Ρουντ, επικρατώντας με 6-3 πάλι και ένιωσε το τρόπαιο μία ανάσα από τα χέρια του.

Στο τρίτο σετ ο Ρουντ φάνηκε να παραδόθηκε στην εμφανής ανωτερότητα του Ναδάλ και με κάθε πόντο του Ισπανού, ο Νο8 στην παγκόσμια κατάταξη αισθανόταν τη ρακέτα του όλο και πιο βαριά. Μία τυπική διαδικασία και ένα στέμμα που καρτερούσε τον… βασιλιά του. Το σετ έκλεισε 6-0 και η κάμερα έμεινε κολλημένη στο πρόσωπο του Ισπανού σπουδαίου αθλητή.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X