Σήμερα η παρουσίαση του Βιβλίου του Στάθη Ρούσσου: “Μίλα με τον λογιστή σου”

από AllAboutARIS

Σήμερα στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου “Μίλα με τον λογιστή σου” του Στάθη Ι. Ρούσσου (μέλους της κιτρινόμαυρης οικογένειας) στο Porto Palace Hotel.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 50 σταχυολογημένες ιστορίες (συλ)λογιστικής τρέλας διά χειρός Στάθη Ρούσσου και αποτελεί μία αφορμή για γιορτή, μιας και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια δημιουργικής τρέλας (του)!

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Δασκάλου.

Σχετικά με το Βιβλίο

Στα Οικονομικά, υπάρχει ένα κεφάλαιο που μιλά διεξοδικά για το ευκαιριακό κόστος. Ή opportunity cost, στ’ Αγγλικά.

Το ευκαιριακό κόστος ορίζει πως αν αποφασίσεις να κάνεις κάτι, τότε αυτομάτως πρέπει να απορρίψεις κάτι άλλο. Και πώς παίρνεις αυτή την απόφαση; Μετρώντας το κόστος τους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σ’ όλες τις αποφάσεις που παίρνουμε στη ζωή μας. Αν κάτι μας δίνει ευχαρίστηση, τότε το opportunity cost είναι μεγάλο και ως εκ τούτου το αναλαμβάνουμε με χαρά.

Αυτό, είναι μόνο μία απάντηση στην ερώτηση «γιατί ένας λογιστής γράφει ένα βιβλίο που δεν μιλά μόνο για τη Λογιστική;», αφού το opportunity cost της συγγραφής ενός βιβλίου είναι το κόστος που ανέλαβε με μεγάλη χαρά ο ίδιος.

Όλα ξεκίνησαν ένα χιονισμένο βράδυ, εκτυλίχτηκαν σ’ ένα μπαρ της Θεσσαλονίκης και κατέληξαν σε 50 ιστορίες που μπλέκουν τον ρεαλισμό με τη μυθοπλασία και μιλούν για τη Λογιστική, τις ανθρώπινες σχέσεις, την επιχειρηματικότητα, τη σχέση εργοδότη-εργαζόμενου, την ηγεσία, την επιτυχία, τις αξίες. Γιατί, τελικά, η Λογιστική είναι μέσα στη ζωή, περισσότερο από ό,τι ίσως φανταζόμαστε.

Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Ευστάθιος Ρούσσος σπούδασε στο University of East London στον κλάδο της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Συμμετείχε μετοχικά σε μεγάλη ανώνυμη Λογιστική Εταιρεία με υποκαταστήματα σε Αθήνα, Λονδίνο, Κύπρο, όπου κατείχε ηγετική θέση, πραγματοποιώντας συνεργασίες με μεγάλες χρηματοοικονομικές και επενδυτικές επιχειρήσεις. Το 2010 ίδρυσε τη δική του εταιρεία παροχής Λογιστικών και Φορολογικών Υπηρεσιών «Σ.Ι. Ρούσσος & Συνεργάτες». Σήμερα, η εταιρεία απαριθμεί 40 συνεργάτες, οι οποίοι παρέχουν ένα ευρύ φάσμα λογιστικών, φορολογικών, καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών. To 2022 η εταιρεία βραβεύτηκε με 2 Accounting Awards by Prosvasis (Βραβείο «Ταχύτερα Αναπτυσσόμενη Λογιστική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη» και Βραβείο «Επιτυχής Προσφορά Υπηρεσιών στο Εξωτερικό»), ενώ την ίδια χρονιά το καταξιωμένο περιοδικό “Financial Services Review” την συμπεριέλαβε στις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές λογιστικές εταιρείες (στη λίστα “Top 10 Emerging Finance and Accounting Services Companies in Europe 2022”).

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X