Στον εισαγγελέα 57 οπαδοί για τα επεισόδια πριν από αγώνα βόλεϊ Γυναικών

από AllAboutARIS

Κάθε λογής όπλο είχαν στην κατοχή τους οι οπαδοί που προκάλεσαν επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης (24/11) στην πλατεία Βικτωρίας και στη Νερατζιώτισσα, λίγο πριν τον αγώνα βόλεϊ Γυναικών του Παναθηναϊκού κόντρα στην Οστράβα.

Συνολικά συνελήφθησαν 57 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία, κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ, μαχαίρια, σουγιάδες, πυροσβεστήρες, μέχρι σφυριά, τσεκούρια, γκασμάδες και αξίνες.

Οι αστυνομικοί προβληματίζονται από την εικόνα που αντίκρισαν, καθώς ο οπλισμός αυτός δεν συνάδει με τον συγκεκριμένο αγώνα που έγινε στο κλειστό αγώνα του Αγίου Θωμά, στο Μαρούσι, γι’ αυτό δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να είχαν άλλους σκοπούς, κάτι που δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από την προανάκριση.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ για τα γεγονότα και τις συλλήψεις αναφέρει: «Χθες (24-11-2021) το απόγευμα, πολυπληθής ομάδα ατόμων επιβιβάσθηκε στον συρμό του ΗΣΑΠ στον σταθμό “Πετράλωνα”, με κατεύθυνση την Κηφισιά.

Στον σταθμό “Βικτώρια” εξήλθαν κάποιοι εκ των ανωτέρω και από κοινού με άλλα άτομα που ανέμεναν στον σταθμό, επιτέθηκαν σε ημεδαπό, τον οποίο τραυμάτισαν ελαφρά, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν πυροσβεστήρες από τον εκεί σταθμό.

Στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν εκ νέου στον ίδιο συρμό, με κατεύθυνση την Κηφισιά. Στον σταθμό “Νερατζιώτισσα” αποβιβάσθηκαν άπαντες και κατευθύνθηκαν πεζή προς το Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνα βόλεϊ γυναικών που διεξάγονταν εκεί.

Αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙΑΣ) που έσπευσαν στο σημείο, τους εντόπισαν και τους ακινητοποίησαν».

Οπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., στην κατοχή ενός εκ των ατόμων αυτών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πυροσβεστήρας και αναδιπλούμενος σουγιάς, ενώ οι υπόλοιποι στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν στο οδόστρωμα:

3 ενεργοποιημένους πυροσβεστήρες
2 πτυσσόμενα κλομπ
3 μη ενεργοποιημένες φωτοβολίδες
4 αναδιπλούμενους σουγιάδες
2 μαχαίρια
8 κατσαβίδια
τιρμπουσόν
αναδιπλούμενο πολυεργαλείο
2 σφυριά
2 αξίνες
φτυάρι
τσεκούρι
σκερπάνι
μεταλλική ράβδο
μεταλλικό λοστό
πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο
θήκη κλομπ
2 ξύλινα κομμάτια από καρέκλα
2 λάστιχα
3 ζώνες
2 άδεια γυάλινα μπουκάλια και υπόλειμμα μπουκαλιού

Συνολικά 57 άτομα (30 ενήλικες και 27 ανήλικοι) προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, κλοπής κατά συναυτουργία, επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X