Τσιντάρης: «Ο ΑΡΗΣ ο πρώτος από τους μεγάλους που έκανε τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο»

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Τσιντάρης μέλος της διοίκησης κ παίκτης της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Η Ώρα του ΑΣ» με την Ελένη Γρηγοράκη.
Σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη τόνισε μεταξύ άλλων: «Το τμήμα ξεκίνησε από το 1997-98 με άλλη επωνυμία και μετά από χρόνια αποφασίσουμε να αλλάξουμε το όνομα και να βάλουμε του ΑΡΗ. Ο κόσμος δεν ξέρει πολλά για το άθλημα μας, δεν το παρακολουθεί, δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη για να το μάθει καλύτερα ο φίλαθλος, ο οπαδός.
Αγωνιζόμαστε στην Α2 και στον Βόρειο όμιλο, ο ΑΡΗΣ έχει μεγάλη παράδοση, κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2016. Έχουν ανέβει τα μπάτζετ, ο πρωταθλητή πέρυσι είχε 50.000 ευρώ, φέτος ο Παναθηναϊκός ακούγεται πως ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ».
Επίσης πρόσθεσε: «Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις αλλά συζητάμε με την Ομοσπονδία αλλά και την Πολιτεία για να γίνουν βελτιώσεις σε αρκετά γήπεδα».
Όσον αφορά την ομάδα είπε: «Κάθε ομάδα μπορεί να έχει και δύο αρτιμελής παίκτες, αλλά μόνο ο ένας μπορεί να παίζει. Στην δική μας την ομάδα φέτος έχουμε 3-4 αρτιμελής που θέλουν να παίξουν, που έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Θέλει χρόνο για να μπορέσει κάποιος να μάθει να κινείται με το αμαξίδιο για να παίξει σε ανταγωνιστικό επίπεδο, θα πω τουλάχιστον τρία χρόνια. Έχουμε έδρα το Παλέ, χάρη στις προσπάθειες του Χάρη Παπαγεωργίου αλλά και της Βίκης Νικολακάρου που είναι η πρόεδρος του τμήματος. Δεν έχουμε αμειβόμενους παίκτες και ούτε είχαμε ποτέ. Λειτουργούμε καθαρά με ερασιτεχνική λογική, δεν θέλουμε να… χαλάσουμε το κλίμα και την ατμόσφαιρα. Κάθε αμαξίδιο είναι «copy paste» για κάθε αθλητή με βάση το σώμα του και την αναπηρία του. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ο καθένας το αμαξίδιο ενός άλλου. Ένα αμαξίδιο κοστίζει από 4.000 ευρώ και πάλι».
Για την οικονομική στήριξη και αν υπάρχει είπε: «Τα χρήματα από την Ομοσπονδία είναι ελάχιστα. Έχουμε αρκετά έξοδα, ζημιές που πρέπει να διορθωθούν στα αμαξίδια, αλλάγες σε αγωνιστικά λάστιχα, συντήρηση, έξοδα μετακίνησης. Έχουμε κάποιους ανθρώπους που βοηθάνε, πήραμε κάποια υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν. Ο ΑΣ μας καλύπτει στο κομμάτι του ρουχισμό, έχουμε μείνει λίγο πίσω αλλά πσιτεύω θα μας καλύψουν. Ο ΑΡΗΣ ήταν ο πρώτος από τις μεγάλες ομάδες που έκανε τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο».

 

Δείτε ξανά την συνέντευξη

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα