Τσιτσιπάς: “Δεν έχω πιθανότητες να πάω καλά”

από AllAboutARIS

Την Παρασκευή (10/3) ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No3 στον κόσμο) ρίχνεται στη μάχη του Indian Wells, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τζόρνταν Τόμπσον στον 2ο γύρο του τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε στη συνέντευξη τύπου εν όψει της πρεμιέρας του στη διοργάνωση, υποστηρίζοντας ότι αυτή την περίοδο δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψή του ότι δεν πρόκειται να φτάσει μακριά στο τουρνουά.

“Είμαι ακόμα σε αποθεραπεία. Δεν θα υποκριθώ, δεν θα πω ότι είμαι φαβορί ή ότι έχω πιθανότητες να πάω καλά σε αυτά τα δύο τουρνουά, γιατί δεν θα ήταν σωστό. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως φαβορί σε αυτά τα δύο τουρνουά. Δεν το έχω πει πολλές φορές στην καριέρα μου, όμως δε νομίζω ότι είμαι ικανός να πάω μακριά.

Η προτεραιότητα είναι να ετοιμάσω το σώμα μου και να το “φτιάξω” για τη σεζόν στο χώμα. Το απολαμβάνω που είμαι εδώ, μου αρέσουν τουρνουά σαν αυτό και να στοχεύω σε τίτλους σε Masters, ωστόσο είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα είναι η καλύτερή μου εμφάνιση”.

Στη συνέxεια ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να αγωνιστεί κάτω από αυτές τις συνθήκες: “Μερικές φορές αναλαμβάνεις δύσκολες αποστολές και αποφάσεις και είναι δύσκολο να κάνεις πάντα το σωστό. Δεν γίνεται να χάσω Masters ακόμα και αν το θέλω.

Το tour είναι απαιτητικό και αυτά τα τουρνουά είναι σημαντικά. Υπάρχουν και κανόνες για τη συμμετοχή. Έκανα συμφωνία με τον εαυτό μου να μη χάσω αυτά τα δύο events και να κάνω ό,τι μπορώ, να παίξω το μίνιμουμ αν αυτό είναι που πρέπει να γίνει”.

Για τον τραυματισμό στον ώμο είπε: “Είναι ένας περίεργος τραυματισμός, έκανα κάποιες αλλαγές στην προετοιμασία που με βοήθησαν να είμαι σταθερός και να παίξω καλά στην Αυστραλία και το απόλαυσα στο court έχοντας δει αυτή την αλλαγή στο παιχνίδι μου.

Μπορείτε να δείτε και σε βίντεο ότι έχει αλλάξει λίγο η τεχνική μου. Αυτό είχε έναν αντίκτυπο στον ώμο μου. Είναι ατυχές που συνέβη σε αυτό το σημείο της σεζόν, μετά το δυνατό μου ξεκίνημα και τη συμμετοχή μου σε τελικό σλαμ. Πρέπει να έχω πίστη και να ακολουθήσω μια καθημερινή διαδικασία για να επιστρέψω υγιής.

Τα δύο τελευταία χρόνια έχει επηρεαστεί ο ώμος μου από τα συνεχή ματς και πρέπει να πάρω τον χρόνο μου και να έχω τη σωστή ιατρική ομάδα δίπλα μου για να έχω ξανά αυτές τις επιπλοκές.

Δεν έχω προπονηθεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες, δε νομίζω να έχω προπονηθεί ποτέ τόσο λίγο στην καριέρα μου. Πολύ λίγες ώρες στο court και πολύ περιορισμένος σε αυτά που μπορώ να κάνω, αλλά αγαπώ το άθλημα και θέλω να αγωνιστώ μπροστά στους θαυμαστές μου από την Καλιφόρνια και από όλο τον κόσμο. Το κάνω γι’ αυτούς”.

Φωτορεπορτάζ: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X