Τσιτσιπάς: «Η σταθερότητα είναι το κλειδί, πρέπει να μείνω ταπεινός»

από AllAboutARIS

Για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open μίλησε μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης με τον Σίνερ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι η εμπειρία που έχει αποκτήσει από τέτοιου είδους μεγάλα παιχνίδια, ενώ παράλληλα ζήτησε την στήριξη του κόσμου ενόψει του πέμπτου ημιτελικού Grand Slam της καριέρας του.

«Τα παιχνίδια σε βοηθάνε. Έχω την εμπειρία πλέον, παίζοντας σε τέτοια μεγάλα ματς και γνωρίζοντας αυτές τις καταστάσεις, ημιτελικούς Grand Slam, τελικό. Ένα πράγμα που έμαθα από αυτό είναι ότι η σταθερότητα είναι το κλειδί. Πρέπει να μείνω ταπεινός. Είμαι στα ημιτελικά. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω να είμαι ένα με τους φιλάθλους και ας το κάνουμε. Είμαστε μαζί σε αυτό. Πάμε», τόνισε αρχικά ο Τσιτσιπάς, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο που προσέγγισε το ματς με τον Σίνερ, λέγοντας:

«Ήξερα ότι θα μπω στο court και θα αντιμετωπίσω έναν πολύ καλό παίκτη. Συγκεντρώθηκα στα χτυπήματά μου και ανταμείφθηκα για αυτό, είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που σέρβιρα σήμερα και τον τρόπο που προσέγγισα το ματς τακτικά. Είναι υπέροχο που είμαι σε αυτό το γήπεδο και έχω τη στήριξη του κοινού».

Τέλος, αναφέρθηκε στην δεκαπεντάλεπτη διακοπή στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ για να κλείσει η οροφή και στις διαφορετικές συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, λέγοντας: «Είναι μέρος του παιχνιδιού ο καιρός. Ήξερα ότι είμαι στη σωστή κατεύθυνση. Οι συνθήκες άλλαξαν λίγο, λίγο πιο γρήγορες και όχι τόσο μεγάλη αναπήδηση. Δούλεψε καλά…».

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X