Τσιτσιπάς: “Πάω στο Παρίσι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση” (vid)

από AllAboutARIS

Έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού στο Roland Garros δηλώνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την κατάκτηση του τουρνουά στη Λιόν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφυγε από την Λιόν με το δεύτερο τίτλο, τη φετινή σεζόν, αλλά και το έβδομο καριέρας μετά από τη νίκη του κόντρα στον Βρετανό, Κάμερον Νόρι, με 6-3, 6-3 σε 70 λεπτά.

Ένας τίτλος, που όπως είπε και ο ίδιος σε συνέντευξή του μετά από τον τελικό της Κυριακής (23/5), θα του δώσει έξτρα ώθηση για το μεγάλο ραντεβού στο Παρίσι στο δεύτερο γκραν σλαμ της χρονιάς.

“Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ήταν μια καλή εβδομάδα για μένα, έπαιξα καλό τένις, σε μερικούς αγώνες έφτασα στο 100% του παιχνιδιού μου και πλέον μπορώ να πάω στο Παρίσι με λίγο περισσότερη αυτοπεποίθηση και να προχωρήσω στη διοργάνωση“, τόνισε ο Νο5 του κόσμου.

Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ
Με τη χθεσινή νίκη ο Τσιτσιπάς αύξησε τη διαφορά στην ειδική βαθμολογία της ATP για το δρόμο προς τους τελικούς του Τορίνο, από τον δεύτερο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτι που όπως είπε είναι και ο μεγάλος του στόχος για φέτος.

“Γι’ αυτό παλεύω. Εκεί έχω στρέψει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μου. Είναι προτεραιότητά μου να κερδίσω όσο περισσότερους πόντους μπορώ στο ATP Race φέτος. Μέχρι στιγμής τα πάω πολύ καλά. Είμαι συνεπής κι αυτό με βοηθάει για να παραμείνει εκεί που είμαι.”

“Ο στόχος μου είναι να φτάσω τους 7.000-8.000 βαθμούς φέτος. Νομίζω ότι είναι εφικτός στόχος και με αυτή τη συνέπεια που δείχνω στα παιχνίδια μου δεν βλέπω το λόγο για να μην τα καταφέρω.”

Η συνέχεια θα δοθεί στο γαλλικό όπεν όπου ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί στο Νο5 του ταμπλό (εκτός εξαιρετικού απροόπτου).

“Νιώθω πολύ καλά. Το σερβίς μου γίνεται όλο και πιο πιεστικό. Είμαι συγκεντρωμένος μέσα στο κορτ κι αυτό μου δίνει δύναμη στον τρόπο που επιτίθεμαι, αλλά και στον τρόπο που ρισκάρω. Θεωρώ ότι έχω κάνει την καλύτερη προετοιμασία, στη μέχρι τώρα πορεία μου, για το Roland Garros και τώρα όλη η προσοχή μου είναι στο Παρίσι στο οποίο λατρεύω να παίζω”.

Προτεινόμενα Άρθρα