"Νίκη όπως το 2015, που φόρεσα τη φανέλα του Μαραντόνα"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Με το μαλακό ελαστικό υποφέρω περισσότερο, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πρόβλημα"

Περίπου 1,2 δευτερόλεπτα χώριζαν την Παρασκευή τον Ρόσι από τον Μαρκ Μάρκεθ, που πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές της ημέρας. Ωστόσο ο «Γιατρός» δήλωσε ικανοποιημένος από τη Yamaha του και ειδικότερα με το μεσαίο ελαστικό της Michelin. Αντίθετα είχε περισσότερα προβλήματα με το μαλακό ελαστικό, καθώς περίμενε βελτίωση των χρόνων του με αυτό, κάτι που τελικά δεν έγινε στον βαθμό που περίμενε.

«Με το μαλακό ελαστικό υποφέρω περισσότερο, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πρόβλημα. Θα πρέπει να το έχουμε λύσει για τις κατατακτήριες δοκιμές. Δεν γνωρίζουμε, πόσο μεγάλες είναι οι πραγματικές μας δυνατότητες και με ποιο ελαστικό. Σίγουρα όμως θα γίνουν οι χρόνοι γρηγορότεροι και θα αποκτήσουμε καλύτερη πρόσφυση», πρόβλεψε ο Ρόσι για τις δοκιμές του Σαββάτου.

Για τον αγώνα, χαρακτήρισε «μεγάλο φαβορί» τον Μάρκεθ, ενώ για την πίστα δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ότι ο νέος ασφαλτοτάπητας λειτουργεί πολύ καλά. Αξέχαστη έμεινε στον Ιταλό η νίκη του στην Αργεντινή το 2015, όταν φόρεσε μετά τον θρίαμβό του τη φανέλα του Μαραντόνα. Τα επόμενα δύο χρόνια τερμάτισε ο Βάλε δεύτερος και εφέτος προσδοκά να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Προτεινόμενα Άρθρα