Eφτιαξαν μνημείο προς τιμήν του Ρόσι

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Tην Παρασκευή το βράδυ έγιναν μετά τις ελεύθερες δοκιμές τα αποκαλυπτήρια ενός γλυπτού από μέταλλο, το οποίο απεικονίζει τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP πάνω σε μία μοτοσυκλέτα

O Bαλεντίνο Ρόσι αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο του MotoGP και εξακολουθεί να παραμένει ανταγωνιστικός παρά τα 39 χρόνια του. Ο Ιταλός θα ξεκινήσει σήμερα την Κυριακή του Πάσχα από την ενδέκατη θέση τον αγώνα στην πίστα Termas de Rio Hondo της Αργεντινής, οπότε έχει δύσκολο έργο για να επαναλάβει τις επιτυχίες των τριών τελευταίων ετών, όπου είχε ανέβει κάθε φορά στο βάθρο. Nα σημειώσουμε, ότι ο Ρόσι πέτυχε την πρώτη του νίκη επί αργεντίνικου εδάφους πριν είκοσι ολόκληρα χρόνια.

Ετσι αποφάσισαν να τιμήσουν και στην Αργεντινή τον «Γιατρό» με έναν πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό τρόπο. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το βράδυ έγιναν μετά τις ελεύθερες δοκιμές τα αποκαλυπτήρια ενός γλυπτού από μέταλλο, το οποίο απεικονίζει τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP πάνω σε μία μοτοσυκλέτα. Το έργο φτιάχτηκε από τον Ουρουγουανό καλλιτέχνη Γιοακίν Αρμπίζα, ζυγίζει 320 κιλά και απαρτίζεται από πάνω από 9.000 επιμέρους κομμάτια, ενώ βρίσκεται στον χώρο της πίστας Termas de Rio Hondo.

Προτεινόμενα Άρθρα