Και τώρα πιάστε τον Χόρχε

από Γιώργος Γκάτος

Του πήρε καιρό- για την ακρίβεια, πολύ καιρό. Δικαιολογημένα, όμως: η Ducati είναι μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα από την Yamaha που οδηγούσε μέχρι το 2016, επομένως τα πράγματα μόνο εύκολα δε θα ήταν γι’ αυτόν.

Ωστόσο, όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές και βρει το στήσιμο που θέλει, ο Χόρχε Λορένθο σπάνια έχει αντίπαλο: δύο εβδομάδες μετά την πρώτη του νίκη με την “Κόκκινη” (στην πίστα της Ιταλίας), ο 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε μια “εκκωφαντική” pole position- επίσης την πρώτη του με την Ducati- στην Καταλωνία, κλείνοντας το μάτι στη Honda, με την οποία, ως γνωστόν, υπέγραψε συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.

Πίσω από τον Ισπανό ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ που, ακόμα και σε μια πίστα που φαινόταν με γυμνό μάτι ότι δεν του ταιριάζει, κατάφερε να κάνει τον χρόνο που ήθελε, μπαίνοντας ανάμεσα στις δύο Ducati, καθώς ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο θα εκκινήσει τρίτος.

Βινιάλες, Ιανόνε, Πετρούτσι, Ρόσι (άσχημο αποτέλεσμα η 7η θέση για τον “Γιατρό”, που περίμενε αρκετά περισσότερα αλλά έκανε ένα λάθος στον τελευταίο του χρονομετρημένο γύρο), Ζαρκό, Ραμπάτ και Κράτσλοου συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο Ντάνι Πεντρόσα.

Ο αναγεννημένος Χόρχε, λοιπόν, αύριο ξεκινάει με τα λευκά στην σκακιέρα, ελπίζοντας να κρατήσει πίσω του τον Μάρκεθ και να πάρει τη δεύτερη σερί νίκη του.

Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι τι θα κάνει αν τον πιέσουν ο Μαρκ και ο Ντόβι. Θα βοηθήσει τη νυν ή τη μέλλουσα ομάδα του;

Προτεινόμενα Άρθρα