Αδιανόητη pole position για Μαρκ Μάρκεθ

από Γιώργος Γκάτος

Φαινόταν από πολύ νωρίς το πράγμα- πριν καν ξεκινήσουν οι… ελεύθερες δοκιμές: η Honda του Μάρκεθ και οι δύο Ducati του εκπληκτικού διδύμου (αλλά όχι για πολύ ακόμα…) Ντοβιτσιόζο- Λορένθο θα μάχονταν μέχρι εσχάτως όλο το τριήμερο για την pole και, φυσικά, τη νίκη στην Αυστρία.

Κι αυτό ακριβώς έγινε στις σημερινές κατατακτήριες: ο παγκόσμιος πρωταθλητής τα έδωσε όλα και κατάφερε να “γράψει” έναν εκπληκτικό χρόνο, τον οποίον χάιδεψε- αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει- ο Ντόβι, που έκανε 2 χιλιοστά πιο αργό πέρασμα!

Κάπως έτσι, ο Μάρκεθ πήρε ακόμα μία pole, αφήνοντας πίσω του τον Ιταλό αναβάτη, με τον Χόρχε Λορένθο να συμπληρώνει την πρώτη σειρά, όντας σκάρτο 1.5 δέκατο πιο αργός.

Πίσω από την απλησίαστη πρώτη τετράδα, στην τέταρτη θέση, θα εκκινήσει ο Ντανίλο Πετρούτσι με τη δορυφορική Ducati, με τους Κράσλοου, Ζαρκό, Ραμπάτ, Ιανόνε, Πεντρόσα και Ρινς να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζαν και οι δύο εργοστασιακές Yamaha.

Ο Βινιάλες ήταν μόλις 11ος, την στιγμή που το αγωνιστικό δράμα του Βαλεντίνο Ρόσι ήταν ακόμα μεγαλύτερο, μιας κι ο “Γιατρός” δεν κατάφερε καν να μπει στο Q2, μιας και αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα στα ελαστικά.

Μάρκεθ και Ducati, λοιπόν. Το προφανές, δηλαδή. Ο Ισπανός μετά τη διπλή “ήττα” της προηγούμενης εβδομάδας από Ντόβι- Λορένθο θα πάει φυσικά για τη νίκη, όμως είναι δεδομένο πως και ένα απλό βάθρο του κάνει.

Ο 2ος της βαθμολογίας, ο “Βάλε”, ξεκινάει μόλις 14ος…

Προτεινόμενα Άρθρα