Στέφανε, σε… περιμένει ο Βασιλιάς!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, εκεί που ενδέχεται ν’ αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά

Και στο τέλος- ανεξαρτήτως του αν παίζει καλά ή όχι- στη Βασιλεία κερδίζει ο… Βασιλιάς: ο Ρότζερ Φέντερερ, παρά το γεγονός πως γι’ ακόμα ένα παιχνίδι στην «έδρα» του ήταν μετρίως μέτριος, κατάφερε στο τέλος να καταβάλει την αντίσταση του σταθερότατου Ζιλ Σιμόν και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πρώτο σετ φάνηκε να στραβώνει νωρίς για τον Ελβετό που βρέθηκε πίσω με break, όμως κατάφερε στο κρίσιμο game (με τον Σιμόν μπροστά στο σκορ 5-4) να «σπάσει» με τη σειρά του τον Γάλλο και να οδηγηθεί το ματς στο tie-break, όπου και το κατέκτησε σχετικά εύκολα (7-1).

Στο δεύτερο οι δύο τενίστες επιδόθηκαν σε συνεχείς ανταλλαγές breaks, με τον Σιμόν να ισοφαρίζει σε 1-1, καθώς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του στο τέλος και το πήρε με 6-4.

Στο τρίτο και καθοριστικό η απόδοση του Φεντ είχε πολλές διακυμάνσεις με το forehand του να τον «προδίδει» σε πολλές περιπτώσεις, όμως ένα σημαντικότατο break στο τελευταίο game ήταν αρκετό για να του δώσει, εν τέλει, τη νίκη με 7-6 (1), 4-6, 6-4 μετά από 2 ώρες και 34 λεπτά παιχνιδιού, παρά τα 60 (!) ολόκληρα αβίαστα λάθη.

Προτεινόμενα Άρθρα