Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Για μένα ήταν απολύτως φυσιολογικό να κάνω παρέα με άνδρες και να συζητάω μαζί τους"

Ο Ολλανδός ακραίος που πέρασει αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος μιλώντας μάλιστα για την σκληρή πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσει. «Είναι δύσκολο να είσαι ο… μόνος» παραδέχτηκε ο παίκτης της Τουλούζ που συμπλήρωσε: «Κι άλλοι στο παρελθόν έχουν δείξει ότι τους αρέσουν οι άνδρες προτιμούσαν να είναι ζευγάρι μια κοπέλα για να μην έχουν προβλήματα. Ελπίζω η ιστορία του να τους βοηθήσει να εκδηλωθούν».

Ο Γκιόν έφερε στη μνήμη του όταν σε ηλικία 10 κατάλαβε ότι του αρέσουν τα αγόρια και την στιγμή που σε ηλικία 16 ετών αποκάλυψε στη μητέρα του ότι ελκόταν από άνδρες. «Δεν ήταν κάτι που με απασχολούσε. Τι θα μπορούσα να κάνω; Στην Ολλανδία άλλωστε είναι εύκολο να μιλήσεις ανοιχτά» παραδέχτηκε ο παίκτης.

«Φοβόμουν να μιλήσω στη μητέρα μου και της έγραψα ένα γράμμα όπου της έλεγα ότι μου αρέσουν τα αγόρια. Και ότι ήμουν ερωτευμένος με έναν συμπαίκτη μου. Άφησα το γράμμα στο σπίτι και πήγα για προπόνηση. Θυμάμαι εκείνη η προπόνηση ήταν η πιο χειρότερη της ζωής μου καθώς ήμουν πολύ νευρικός. Όταν ήρθε να με πάρει ήμουν πολύ ήρεμος γιατί είπε ότι με στηρίζει» τόνισε ο παίκτης.

Στη συνέχεια αποκάλυψε αν είχε κάποιο πρόβλημα στις ομάδες που αγωνιζόταν: «Για μένα ήταν απολύτως φυσιολογικό να κάνω παρέα με άνδρες και να συζητάω μαζί τους. Είναι καλύτερο να ξέρουν οι συμπαίκτες σου και να το μαθαίνουν από εσένα καθώς αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και οι προκαταλήψεις. Φυσικά ποτέ δεν έχουν μπει στα αποδυτήρια δηλώνοντας με το καλημέρα ότι είμαι ομοφυλόφιλος».

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα