Άνετα η Άρσεναλ, στη Σαουθάμπτον το ντέρμπι παραμονής

από Γιώργος Γκάτος

Στο ντέρμπι της "ουράς", η Σαουθάμπτον νίκησε καθαρά, 2-0, τη Φούλαμ και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Ενα εύκολο βράδυ Τετάρτης είχε η Άρσεναλ απέναντι στη Μπόρνμουθ, στο Emirates, στο ένα από τα δύο πρώτα χρονικά ματς του προγράμματος της Τετάρτης για την 28η αγωνιστική της Premier League. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι ήταν καταιγιστική από νωρίς, παίζοντας φουλ επίθεση και δημιουργώντας φάσεις με το «καλημέρα». Μόλις στο 4′ ο Οζίλ άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 27′ μετά από δική του έξοχη ασίστ ο Μχιταριάν ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Προσωρινά, η Μπόρνμουθ ξαναμπήκε στο ματς με την γρήγορη απάντηση του Μουσέτ στο 30′, όμως δύο λεπτά την έναρξη της επανάληψης ο σκόρερ του 2-0 έβγαλε αυτή τη φορά την ασίστ για τον Κοσιελνί που με ωραίο σουτ έκανε το 3-1. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, η κατοχή μπάλας διατηρούνταν κοντά στο 70% για την Άρσεναλ, η οποία είχε φυσικά βασικό και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο σε θέση δεξιού στόπερ στο 3-6-1 του Έμερι.

 
Στο 57′ οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ξαναμπούν για ακόμη μια φορά στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος, ωστόσο η προσπάθεια του Γκόσλινγκ σταμάτησε στο δοκάρι. Τρία λεπτά μετά όμως, ο Ομπαμεγιάνγκ με έξοχη ατομική προσπάθεια έγραψε το 4-1 και ουσιαστικά τελείωσε το ματς μισή ώρα πριν το τελευταίο σφύριγμα. Το ματς πάντως είχε και κερασάκι για την Άρσεναλ, αφού ο Λακαζέτ πέτυχε και πέμπτο γκολ, με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 78′. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Άρσεναλ παρέμεινε στην πρώτη τετράδα χωρίς να ενδιαφέρεται για τα άλλα αποτελέσματα της ημέρας, ενώ η Μπόρνμουθ διατηρήθηκε στο μέσο της βαθμολογίας χωρίς να κινδυνεύει… ακόμη.

Στο δεύτερο ματς που ξεκίνησε την ίδια ώρα, το Σαουθάμπτον – Φούλαμ και τη μια από τις εναπομείνασες μάχες για την παραμονή στην κατηγορία, οι Άγιοι ήταν οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς. Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από Ρομέο και Γουόρντ-Πρόουζ διαμόρφωσαν το τελικό 2-0, αποτέλεσμα που ανεβάζει την ομάδα του Ραλφ Χάσενχουτλ στους 27 βαθμούς και εκτός επικίνδυνης ζώνης, αφήνοντας παράλληλα την ομάδα του Δυτικού Λονδίνου στους 17 και κοντά στον… πάτο.

Προτεινόμενα Άρθρα