Ήττα στην πρεμιέρα, για το μπάσκετ με αμαξίδιο

από AllAboutARIS

Η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΡΗ, γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από το Μαρούσι, με σκορ 60-45.

“Το κίτρινο φύλλο αγώνος κατέκτησε ο ΑΡΗΣ στην εντός έδρας αναμέτρηση με το Μαρούσι. Η απουσία του Παναγιώτη Χρυσοβέργη, λόγω σοβαρού τραυματισμού στον ώμο κατά την διάρκεια προπόνησης, ήταν εμφανέστατη, αφού λόγω classification, ο ΑΡΗΣ αναγκάστηκε να παίξει μόνο με έναν ψηλό καθ όλη την διάρκεια του αγώνα .

Το Μαρούσι παρουσιάστηκε πιο έτοιμο για την σημερινή αναμέτρηση και κατέκτησε επάξια την νίκη. Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να επιστρέψει από το -21 στην τρίτη περίοδο, φτάνοντας μέχρι και το -6, αλλά η κούραση δεν έδωσε το δικαίωμα στην νίκη. Το τελικό σκορ 45-60 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, όπου για πρώτη φορά οι ομάδες πρέπει να περάσουν σε επαγγελματικό επίπεδο, κάτι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας, το έργο του ΑΡΗ φαντάζει δύσκολο και επίπονο. 

Σίγουρα ο οικονομικός προϋπολογισμός της ομάδας δεν είναι για το επίπεδο της Α1 και ενώ το roster του ΑΡΗ είναι γεμάτο ( 15 αθλητές ), δεν μπορεί να σταθεί επάξια σε ομάδες με πολλαπλάσια οικονομική άνεση και πολλές μεταγραφές Ελλήνων και ξένων καλαθοσφαιριστών. Παρόλα ταύτα οι παίκτες και η προπονήτρια θα δώσουν το καλύτερο τους εαυτό για να τιμήσουν την φανέλα και την ιστορία του Συλλόγου.

Ελπιδοφόρα εικόνα αποτέλεσε η παρουσία τριών γυναικών αθλητριών στη ομάδα του Αμαρουσίου, δείχνοντας πως το μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο δεν γνωρίζει διακρίσεις, ούτε φύλλου, ούτε έθνους.

Επόμενος αγώνας για τον ΑΡΗ, εκτός έδρας, με την ομάδα της Δωδεκανήσου, στην Ρόδο το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.

Τα δεκάλεπτα: 8-16, 29-28, 38-44, 45-60

ΑΡΗΣ Wheelchair B.C. (Χατζηζωγίδου): Σαουλίδης 2, Καραδήμος, Βαριτυμίδης, Μαλτάς 4, Γαβράς, Κεφαλάς 9 (1), Χρυσοβέργης 2, Τσιντάρης 11, Οικονόμου 4, Συμεωνίδης 4, Βλαστός 8

Μαρούσι (Γιώρας): Μίνα 2, Τσαουσίδης 2, Αλ Χουσείν 23, Τριανταφύλλου 18, Κορκίδης 15, Μιχαλόπουλος, Αρβανιτίδου, Κλάτση, Μιχαλοπούλου.” Αναφέρει η σχετική ανάρτηση του τμήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα