Να μην χαθεί αυτή η "χρυσή" φουρνιά…

από AllAboutARIS

Κάθε φορά που μία εφηβική ομάδα του ΑΡΗ κατάκτάει τον τίτλο στην Θεσσαλονίκη, αρχίζει η μεγάλη κουβέντα για τα ταλέντα, αν θα πάρουν χρόνο, αν θα χαθούν, αν…

Αυτή την φορά ο ΑΡΗΣ έχει την ευκαιρία να κάνει το σωστό, να πράξει σύμφωνα με το συμφέρον του συλλόγου και να μην ακούσει τις διάφορες φωνές, που ήδη… ψιθυρίζουν, και να κοιτάξει το καλό της ομάδας και των νεαρών παικτών που ήδη ετοιμάζονται για την ανδρική ομάδα.

 
Στο παρελθόν υπήρχαν περιπτώσεις παικτών που βρέθηκαν στην θέση του… ταλέντου και είτε «εξαφανίστηκαν» είτε πουλήθηκαν. Η πρώτη και καλύτερη είναι αυτή του Κώστα Παπανικολάου ο οποίος αγωνίστηκε για 53 λεπτά στην ανδρική ομάδα και ένα καλοκαίρι η διοίκηση της ΚΑΕ, τον έστειλε από την Ιταλία όπου ήταν τότε προετοιμασία ο ΑΡΗΣ στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Τα χρήματα που πήρε ο ΑΡΗΣ τότε για την μεταγραφή του Παπανικολάου, πότε δεν αξιοποιήθηκαν αντίθετα είχαν δοθεί για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα γραφεία και η ομάδα όπως έλεγαν τότε οι διοικούντες.

Ακολούθηκε η περίπτωση του Λίνου Χρυσικόπουλου. Ο ΑΡΗΣ δεν του έδωσε τον χρόνο που θα έπρεπε, ο νεαρός Λίνος άκουσε… τους ψίθυρους και έφυγε αρχικά για την Ιταλία και την Μπιέλα, με τους «κίτρινους» να μην κερδίζουν το παραμικρό.

Η επόμενη μεγάλη… φουρνιά ήταν αυτή των Βεζένκοφ και Μποχωρίδη με τα γνωστά αποτελέσματα. Πώληση των δύο για να καλυφθούν τα χρέη, ενώ αγωνιστικά πήραν ευκαιρίες αφού οι οικονομικές συνθήκες δεν βοηθούσαν για μεταγραφές αλλά και το ταλέντο τους φάνταζε αδύνατον να περιοριστεί.

Τώρα ο ΑΡΗΣ έχει μία νέα «φουρνιά» παικτών την οποία πρέπει να αξιοποιήσει ή τουλάχιστον να τους δώσει την ευκαιρία.

Ο Κώστας Βλάσιος κέρδισε τον τίτλο του MVP της τελικής φάσης, ένα πλέι μέικερ που συνδυάζει τον παραδοσιακό ορισμό της θέσης με το σύγχρονο μπάσκετ και κατά πολλούς ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε. Από πέρυσι ο Προμηθέας τον ήθελε, φέτος οι «μνηστήρες» θα αυξηθούν.

Ο Βαλάντης Κουρτίδης από την περσινή χρονιά απασχόλησε λόγω της… παραλίγο αποχώρησης του για το Περιστέρι, το οποίο επιμένει. Ένα ταλέντο για το οποίο ο ΑΡΗΣ ξόδεψε χρήματα για να τον φέρει, ίσως να είναι το μοναδικό θετικό της διοίκησης Λάσκαρη.

Ο Γιάννης Σιδηροηλίας σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να βρει θέση στο ανδρικό, έδειξε φέτος με επιμονή και σκληρή δουλειά ότι άξιζε μία θέση στους κορυφαίους του εφηβικού. Και ήδη τον… γλυκοκοιτάνε άλλες ομάδες. 

Σίγουρα δεν γίνεται αυτή την στιγμή να βάλεις αυτά τα τρία παιδιά, τα οποία τελείωνουν φέτος από το εφηβικό, να παίξουν αμέσως στην Α1. Αλλά πρέπει ο ΑΡΗΣ να επενδύσει πάνω τους.

Η επόμενη χρονιά από αγωνιστικής πλευράς θα είναι όπως η φετινή. Με το «ban» να παραμένει ο ΑΡΗΣ πρέπει να ενισχύσει τον ελληνικό… κορμό τους. Αυτοί οι παίκτες πρέπει να υπογράψουν συμβόλαια με τον ΑΡΗ και να αρχίζουν την δουλειά σε επαγγελματικό επίπεδο για να πάρουν τις ευκαιρίες τους ώστε να δείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν στην Α1 και τους «κίτρινους». Σε μία εποχή όπου τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά για την ομάδα, υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών, δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος και να χαθούν παίκτες οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν αγωνιστικά ή οικονομικά στον σύλλογο.

Γιατί τα… κοράκια ήδη παραμονεύουν.

Προτεινόμενα Άρθρα