Ο Μεντβέντεφ πέταξε έξω τον Τζόκοβιτς! (vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο… εφιάλτης του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, πέτυχε τεράστια νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μόντε Κάρλο και πέρασε στα ημιτελικά Masters για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Ο 23χρονος Ρώσος (Νο.14), που χθες άφησε εκτός τον Στέφανο, «υπέταξε» με 6-3, 4-6, 6-2 τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο σε 2 ώρες και 21 λεπτά, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του! 

Ήταν άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση για τον νεαρό τενίστα, που δικαιώνει όσους πιστεύουν ότι μπορεί να κάνει πολύ μεγάλα πράγματα στο tour. Έστω και αν το παιχνίδι του δεν έχει την ομορφιά ή την ποικιλία που έχει αυτό του Τσιτσιπά, για παράδειγμα…

Με την πρόκριση στην τετράδα της χωμάτινης διοργάνωσης ανεβαίνει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ είναι έτοιμος να χτυπήσει και την πόρτα του Top 10!

Για να κάνει την παρθενική του είσοδο στην πρώτη δεκάδα, πάντως, πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο, κάτι που μοιάζει με mission impossible λόγω της παρουσίας του Ράφα Ναδάλ…

Είναι, βέβαια, το φαβορί για πρόκριση στον τελικό του τουρνουά, καθώς θα βαρει απέναντί του τον συμπατριώτη του Τζόκοβιτς, τον Ντούσαν Λάγιοβιτς, που λύγισε με 6-4, 7-5 τον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο, περνώντας και αυτός για πρώτη φορά σε ημιτελικό Masters.

To φοβερό είναι ότι πριν το Μόντε Κάρλο, ο Μεντβέντεφ δεν είχε πετύχει ποτέ back to back νίκες στο χώμα. Και τώρα, εκτός των άλλων. έχει πετύχει δύο back to back νίκες σε βάρος μελών του Top 10! 

Όσο για τον Τζόκοβιτς; Αυτός συνεχίζει τις απογοητευτικές εμφανίσεις μετά την κατάκτηση του Australian Open και δείχνει να περνάει μία ακόμα κρίση στην καριέρα του…

Όταν έδειξε να βρίσκει τον εαυτό του μετά την απώλεια του πρώτου σετ κόντρα στον Μεντβέντεφ, θα περίμενε κανείς ότι θα ισοπέδωνε τον αντίπαλό του στη συνέχεια.

Στο τρίτο σετ, όμως, ήταν τελείως flat και έδωσε πολλά δικαιώματα στον αντίπαλό του, που μπορεί να απέτυχε να κλείσει το ματς στο δικό του σερβίς στο 5-1, αλλά το έκανε αμέσως μετά, όταν είχε τις μπάλες στα χέρια του ο 31χρονος Σέρβος.

Ακόμα και έτσι, φυσικά, ο Τζόκοβιτς παραμένει μεταξύ των φαβορί για το Roland Garros, ωστόσο περιμένουμε με αγωνία να δούμε σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί στα δύο χωμάτινα Masters που θα προηγηθούν, στη Μαδρίτη και τη Ρώμη.

Για την ώρα, πάντως, απέτυχε να πανηγυρίσει για τρίτη φορά στο Μόντε Κάρλο και να ισοφαρίσει τον Ναδάλ σε Masters τίτλους (33).

Γίνεται, φυσικά, αντιληπτό ότι ο δρόμος για τον Ράφα είναι πλέον ορθάνοιχτος και θα είναι έκπληξη αν δεν φτάσει στο 12ο του τρόπαιο στη διοργάνωση.

Καλείται αρχικά να αποκλείσει τον Γκουίντο Πέγια, ενώ στα ημιτελικά θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα Τσόριτς-Φονίνι.

Ο βασιλιάς του χώματος είναι έτοιμος να μεγαλώσει τον μύθο του!

Προτεινόμενα Άρθρα