Διπλό μες τη Μαδρίτη Τσιτσιπά, ολέ! (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο τεράστιος Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 2-1 σετ τον Ράφα Ναδάλ μέσα στο σπίτι του, τη Μαδρίτη, μπροστά σε 12.500 κόσμο, στην αγαπημένη του επιφάνεια, το χώμα, και πάει τελικό!

Ο τεράστιος Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 2-1 σετ τον Ράφα Ναδάλ μέσα στο σπίτι του, τη Μαδρίτη, μπροστά σε 12.500 κόσμο, στην αγαπημένη του επιφάνεια, το χώμα, και πάει τελικό!

Ο απίθανος Έλληνας, το νέο μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου τένις, επικράτησε του θρυλικιύ Ισπανού με 6-4, 2-6, 6-3 και θα διεκδικήσει το βράδυ της Κυριακής (19.30) τον σημαντικότερο τίτλο στην καριέρα του. Αντίπαλός του άλλος ένας μεγάλος: ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τρεις ήττες και 0-7 σετ είχε μέχρι σήμερα κόντρα στον Ναδάλ ο Στέφανος, όμως ο νεαρός τενίστας μπήκε με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι και φάνηκε από την αρχη ότι αυτό το ματς δεν ήταν σαν τα άλλα!

Ακόμα και όταν ο Ράφα ανέβασε την απόδοσή του και καθάρισε με αρκετή άνεση το δεύτερο σετ, ο Στεφ δεν έχασε την αυτοκυριαρχία του. Ένα παιδί 20 χρονών δεν κόλλησε μπροστά στον θρύλο, δεν κόλλησε μπροστά στην ατμόσφαιρα που ήταν «εχθρική» για τα δεδομένα του τένις! 

Και με απίστευτη εμφάνιση στο τρίτο σετ, καθάρισε τον μεγάλο αντίπαλό του και φιλοδοξεί να σηκώσει τώρα την πιο βαριά κούπα του!

Tον Τζόκοβιτς τον νίκησε πέρυσι στο Τορόντο, οπότε ξέρει τον δρόμο! Θα είναι ο τέταρτος φετινός του τελικός και δεύτερος της κατηγορίας Masters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον θρίαμβο επί του Ράφα, ο Στέφανος πλέον έχει καταφέρει να νικήσει όλα τα μέλη του Big 3 (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς)!

Υπάρχει κάποιος που να μην πιστεύει τώρα πια ότι είναι το μελλονικό Νο.1 του κόσμου;

Ο Στέφανος ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα και έβαλε πίεση στον Ναδάλ από τον πρώτο πόντο. Με τρομερές επιστροφές κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές με μπρέικ (1-0, 4-3), όμως ο Ράφα είχε ισάριθμες απαντήσεις

Η τρίτη, όμως, ήταν και η φαρμακερή, καθώς ο Στεφ προηγήθηκε με 5-4 και στη συνέχεια έσβησε ένα μπρέικ πόιντ και «έγραψε» το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, ο Ράφα ανέβασε ταχύτητα, σέρβιρε πολύ καλύτερα και κατάφερε να σημειώσει δύο μπρέικ, για να φέρει το ματς στα ίσα.

Και οι δύο τενίστες είχαν τις ευκαιρίες τους στο καθοριστικό σετ, όμως ο Στέφανος ήταν αυτός που βρήκε τη χαμένη του ενέργεια και με δύο σερί μπρέικ προηγήθηκε με 5-2.

Πηρε τις μπάλες για να καθαρίσει την πρόκριση στη συνέχεια, ωστόσο ο Ναδάλ δεν θα τα παρατούσε τόσο εύκολα! Μείωσε σε 5-3, για να ακολουθήσει το γκέιμ-θρίλερ!

Ο Ναδάλ έσωσε παλικαρίσια τρία ματς πόιντ του νεαρού, αλλά ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε το τέταρτο και σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, μετά από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 34 λεπτών!

Έχει τώρα οκτώ σερί νίκες στο χώμα, αφού κατέκτησε την κούπα στο Εστορίλ πριν ταξιδέψει στη Μαδρίτη! Και κυνηγάει τώρα τον τρίτο τίτλο του για φέτος (τέταρτο συνολικά).

Ο Ράφα, από την άλλη, πάει στη Ρώμη με άδεια χέρια, αφού δεν έχει κερδίσει ακόμα τίτλο τη φετινή σεζόν. Όχι και τα καλύτερα νέα εν όψει Roland Garros…

Ο Στέφανος έγινε ο 13ος παίκτης στην ιστoρία που καταφέρνει να λυγίσει τον αριστερόχειρα Ισπανό στην αγαπημένη του επιφάνεια.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα