Λύγισε η Γραμματικοπούλου

από Γιώργος Γκάτος

Η 22χρονη Ελληνίδα, Νο.193 στον κόσμο, έχασε με 6-2, 6-2 από τη Βάρβαρα Λεπτσένκο (Νο.19 του ταμπλό), που πήρε θέση στο κυρίως ταμπλό του χωμάτινου Grand Slam.

Η Βαλεντίνη, που έψαχνε την πρώτη της συμμετοχή σε major, βρέθηκε να κυνηγάει την αντίπαλό της στο σκορ από το ξεκίνημα του αγώνα και όλα φάνηκαν να ξεκαθαρίζουν όταν έμεινε πίσω με δύο μπρέικ στο δεύτερο σετ (4-0).

Η Νο.2 τενίστρια της Ελλάδας κατάφερε να μειώσει σε 4-2, όμω;ς η Λεπτσένκο άνοιξε ξανά τη διαφορά με νέο μπρέικ που σημείωσε στο επόμενο γκέιμ.

Παρότι η Γραμματικοπούλου απείλησε με δύο μπρέικ στη συνέχεια, η Αμερικανίδα μπόρεσε να κλείσει τελικά το ματς και περιμένει τώρα να μάθει με ποια θα παίξει στον πρώτο γύρο του Roland Garros.

H Βαλεντίνη, από την άλλη, θα κάνει άλλη μια προσπάθεια για το major ντεμπούτο της σε περίπου έναν μήνα, όταν θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Wimbledon.

Θυμίζουμε ότι αν η Γραμματικοπούλου, που δεν είχε ξαναπαίξει σε τρίτο προκριματικό γύρο Grand Slam, περνούσε στο κυρίως ταμπλό, τότε θα είχαμε τριπλή ελληνική παρουσία σε major για πρώτη φορά στην ιστορία.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα