Ισοπεδωτικός Ναδάλ και στο βάθος… Φέντερερ με Τσιτσιπά

από Γιώργος Γκάτος

Ο βασιλιάς του χώματος υπέταξε τον 27χρονο qualifier (No.180) με 6-2, 6-1, 6-3 σε σχεδόν δύο ώρες και θα παίξει στον τρίτο γύρο με τον επίσης Γερμανό Γιάνικ Μάντεν (Νο.114), που απέκλεισε με 7-6(0), 7-5, 6-3 τον Κίμερ Κόπεγιανς.

Ο Ράφα κυνηγάει τη δωδέκατη κούπα στο Παρίσι και αν τα καταφέρει, τότε θα γίνει ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία (άνδρας ή γυναίκα) με 12 τίτλους σε ένα Grand Slam. Με τον περσινό θρίαμβο στο Παρίσι ισοφάρισε το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ, που έχει κερδίσει 11 Australian Open.

Το ρεκόρ του Ναδάλ σε αγώνες best of five στο χώμα είναι 111-2 (!), έχοντας χάσει μόνο από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ (2009) και τον Νόβακ Τζόκοβιτς (2013) στο Παρίσι.

Ο 32χρονος Σέρβος φαίνεται να είναι και ο μεγαλύτερος αντίπαλός του στον δρόμο για τον 18ο Grand Slam τίτλο του, όμως σίγουρα ο Ισπανός κέρδισε αυτοπεποίθηση με την άνετη νίκη του επί του Νόλε στον τελικό της Ρώμης.΄Έστω και αν ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο είχε μείνει από δυνάμεις, έχοντας φορτωθεί με ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα στην ιταλική πρωτεύουσα…

Σημειώστε ότι ο Ναδάλ έχει στη δική του πλευρά του ταμπλό τον Ρότζερ Φέντερερ, που ενδέχεται να συναντήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά!

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα