Έγραψε ξανά ιστορία ο Φέντερερ!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Θα συναντήσει τώρα τον "γηπεδούχο" Μπενουά Περ

Ο Ελβετός σούπερ σταρ επικράτησε του 20χρονου Νορβηγού (Νο.63) με 6-3, 6-1, 7-6(8) σε 2 ώρες και 11 λεπτά και συνεχίζει την πορεία του στο Roland Garros χωρίς απώλεια σετ.

Θα περιμένει στη φάση των «16» έναν εκ των Λεονάρντο Μάγερ, Νικολά Μαού και αν περάσει στην οκτάδα, ενδεχομένως να τα πει με τον Στέφανο Τσιτσιπά!

 
 
Είναι η 14η φορά που προκρίνεται στον τρίτο γύρο του Roland Garros και αποτελεί και αυτό ρεκόρ, που αναμένεται να ισοφαρίσει σε λίγη ώρα ο Ράφα Ναδάλ. Μεχρι σήμερα, μαζί τους στην πρώτη θέση ήταν ο Μπατζ Πάτι.

Πολλοί περίμεναν ότι ο Φέντερερ θα έβρισκε τον… μπελά του από τον νεαρό αντίπαλό του, ωστόσο ο βασιλιάς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με εξαιρετική εμφάνιση έφτασε άνετα στο 2-0.

Στο τρίτο σετ ο μαχητικός Ρουντ ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός και κατάφερε να μείνει όρθιος μέχρι το τάι μπρέικ. Εκεί είχε ένα σετ πόιντ (7-6) το οποίο έσωσε ο Φέντερερ και στη συνέχεια ο Ελβετός εκμεταλλεύτηκε το τέταρτο ματς πόιντ του μετά το 6-4 και 8-7, για να κλείσει τελικά τον αγώνα.

Το «αουτσάιντερ» Φέντερερ, λοιπόν, (στην πρώτη του συμμετοχή μετά το 2015) έχει φτάσει απροβλημάτιστα στους «16» της διοργάνωσης και ένα είναι βέβαιο: κανείς δεν μπορεί να τον «ξεγράψει».

Να σημειώσουμε ότι τον αγώνα παρακολούθησαν δίπλα-δίπλα οι Μπιορν Μποργκ και Στέφαν Έντμπεργκ, ενώ εκεί ήταν και ο Τόνι Ναδάλ, θείος και πρώην (;) προπονητής του Ράφα.

Την πρόκριση πήρε, έστω και με πολύ ιδρώτα, ο Κέι Νισικόρι, που βρέθηκε δύο μπρέικ πίσω στο πέμτπο σετ, αλλά λύγισε με 6-4, 6-7(6), 6-3, 4-6, 8-6 τον Σέρβο Λάσλο Τζέρε.

Θα συναντήσει τώρα τον «γηπεδούχο» Μπενουά Περ, που είδε τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα να εγκαταλείπει τον αγώνα στο 6-2, 4-6, 7-6(1).

Προτεινόμενα Άρθρα