Έξω η Οσάκα!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Έμεινε εκτός φάσης των «16» του Roland Garros.

Η τενίστρια από την Ιαπωνία δεν ήταν το ίδιο κυριαρχική με τα προηγούμενα παιχνίδια της ενώ έκανε πάρα πολλά λάθη. Έτσι μένει εκτός διεκδικήσης του τρίτου σερί major σχετικά νωρίς και από μία αντίπαλο που ήταν απολύτως στα μέτρα της.

Η Οσάκα ήταν κακή από την γραμμή του σερβίς ενώ το εξόχως εντυπωσιακό είναι ότι δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί κανένα από τα επτά μπρέικ πόιντ που κέρδισε. Αντίθετα η Σινιάκοβα που εξελίσσεται στις εκπλήξεις του τουρνουά κέρδισε τα τρία από έξι μπρέικ πόιντ. Πρέπει να πούμε πάντως ότι μετά την πρόωρο αποκλεισμό της Καρολίνα Πλίσκοβα η Οσάκα θα παραμείνει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Η Σινιάκοβα στον τέταρτο γύρο θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Άννα Μπλίνκοβα – Μάντισον Κις. 

Αντίθετα ακάθεκτη συνεχίζει την πορεία της για τον δεύτερο σερί τίτλο της στο Παρίσι η Σιμόνα Χάλεπ. Η Ρουμάνα τενίστρια ήταν εντυπωσιακή και επικράτησε με 6-2, 6-2 της Λέσια Τσουρένκο συνεχίζοντας την πορεία της στη διοργάνωση. Η Χάλεπ έκανε 8 μπρέικ στην αντίπαλο της η οποία είχε 32 αβίαστα λάθη έναντι 14 της Ρουμάνας.

Στον τέταρτο γύρο η περσινή νικήτρια του Roland Garros θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μόνικα Πούιγ – Ίγκα Σβιάτεκ.

Προτεινόμενα Άρθρα