Τόττας: "Να γίνουν τα τμήματα υποδομής ο καθρέφτης της πρώτης ομάδας" (audio)

από Γιώργος Γκάτος

Μίλησε για την ποιότητα που διαθέτει ο ΑΡΗΣ, τις διαφορές με τις ομάδες της Αθήνας και την επόμενη μέρα

Για την κατάκτηση του Elite Neon Cup και του πρωταθλήματος της Κ14:

“Το ένα είναι το καλύτερο τουρνουά στην Ελλάδα και το άλλοι οι προσπάθειες μιας χρονιάς”.

Για την πορεία στο Elite Neon Cup:

“Θέλαμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας με τις ομάδες της Αθήνας γιατί αυτές τις ομάδες θα αντιμετωπίσουμε του χρόνου στο πρωτάθλημα της Superleague. Ήταν μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά, για να καταλάβουν το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται. Ανταποκριθήκαμε και δείξαμε ότι είμαστε ανώτεροι.”

Για το αήττητο πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα:

“Είκοσι νίκες και μια ισοπαλία. Σίγουρα δεν ήταν κάτι εύκολο. Από ένα σημείο και μετά, όλοι έπαιζαν για να να μας κερδίσουν. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν. Είχαμε προβλήματα τραυματισμών, είχαμε παίκτες στη μικτή Θεσσαλονίκης. Δώσαμε 2-3 παιδιά και στην Κ15. Όλα πήγαν πολύ καλά.”

Για την καθημερινότητα στον ΑΡΗ:

“Οι δυσκολίες είναι γνωστές. Εμείς με την αγάπη μας, μπορέσαμε και τις αντιμετωπίσαμε. Κάναμε το κάτι παραπάνω, που κανείς δεν το περίμενε φέτος.”

Για το γεγονός ότι είναι η δεύτερη θητεία του στον ΑΡΗ:

“Ήμουν πριν 6 χρόνια, για μια τριετία επί Κούπερ. Έζησα την χειρότερη στιγμή, αυτή του υποβιβασμού. Φέτος είχαμε τον κ. Αλεξιάδη αλλά και τον κ. Καραμανλή δίπλα μας.” 

Για το επίπεδο των παιδιών στην ομάδα:

“Υπάρχει πολύ ταλέντο. Το 90% είναι και Αρειανάκια από μικρά. Έχουν μέσα τους το DNA του ΑΡΗ”.

Για το τι αποκόμισε ο ΑΡΗΣ από το τουρνουά που διεξήχθη στην Κόρινθο:

“Σε αυτό το τουρνουά αντιμετωπίσαμε ομάδες από την Αθήνα και το εξωτερικό. Είδαμε τις διαφορές. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν στερείται ταλέντου, αλλά υποδομών. Και στις ομάδες με τα μεγάλα μπάτζετ έχουν άλλα προβλήματα. Εμείς πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας όσο μπορούμε. Φέτος ήσασταν και εσύ κοντά μας και προβλήθηκε όλη αυτή η προσπάθεια. Είμαστε ο καθρέφτης της πρώτης ομάδας θεωρώ”.

Για το ότι ο ΑΡΗΣ δεν εκμεταλλεύθηκε τις ακαδημίες του στο παρελθόν:

“Τροφοδοτήσαμε καλά τους αντιπάλους. Αυτό δεν πρέπει να γίνει ξανά”.

Για το γεγονός ότι δεν έγινε η απονομή, απευθείας μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ:

“Ναι, σήμερα στις 21:00 θα γίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω. Απλά στέρησαν από τα παιδιά μια χαρά. Άλλο να γίνεται η απονομή μετά τον αγώνα, άλλο μια εβδομάδα μετά τον αγώνα”.

Για το αν συνεχίζονται οι προπονήσεις: 

“Έχουμε άλλη μια εβδομάδα. Πλέον κάνουμε δοκιμές παικτών. Ψάχνουμε επιλεγμένες προσθήκες που θα βοηθήσουν την ομάδα, ώστε να είναι καλύτερη του χρόνου.”

Προτεινόμενα Άρθρα