"Ξέφυγε" (και πάλι) ο Κύργιος

από Αντώνης Γκάτζιος

Η πορεία του Νικ Κύργιου έληξε άδοξα στο Queen’s, αλλά για άλλη μια φορά ο Ελληνοαυστραλός… άφησε το στίγμα του με τη συμπεριφορά του στο γήπεδο.

Το… μενού περιείχε αμέτρητες εκρήξεις για τις αποφάσεις διαιτητή και εποπτών, επίθεση στην εξέδρα, «κράξιμο» στον εαυτό του και πολλά άλλα…

Η ουσία είναι, βέβαια, ότι αποχαιρέτησε το Fever Tree Championships, καθώς ηττήθηκε στα τρία σετ από τον 18χρονο Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, που παίζει σήμερα στις 16.00 στα προημιτελικά με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Κύργιος, πάντως, έδωσε και ένα δεύτερο σόου στη συνέντευξη τύπου μετά την αναμέτρηση με τον Καναδό.

«Τα δίνω όλα στο γήπεδο και πρέπει να αντιμετωπίσω ηλίθιους διαιτητές και ηλίθιους στην εξέδρα», είπε ο εκκεντρικός τενίστας. «Τι θέλεις από εμένα, φίλε; Δεν με νοιάζει. Μερικά πράγματα που μου λένε είναι εντάξει; Όπως ότι πλήρωσαν εισιτήριο για να με δουν να παίζω 3.5 ώρες. Φυσικά και θα τους απαντήσω. Δεν είμαι ο τύπος που δεν θα δώσει σημασία. Θέλει απίστευτη πειθαρχία. Δεν λέω ότι είναι σωστό, αλλά έτσι είμαι».

Ο Κύργιος είχε τρομερά παράπονα από τους επόπτες, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν υπήρχε hawkeye στο γήπεδο που αγωνιζόταν. «Παίζονται χιλιάδες δολάρια, δεν είναι αστείο. Νομίζουν ότι είναι αστείο, διότι δεν παθαίνουν τίποτα μετά. Δεν τους ερευνά κανείς. Είναι γελοίο. Γιατί δεν έχουν έναν διαιτητή έτοιμο να μπει αν οι άλλοι δεν είναι σε καλή μέρα; Δεν καταλαβαίνω. Εγώ πρέπει να πληρώνω πρόστιμα. Οι αποφάσεις τους είναι απαράδεκτες, αλλά εγώ πληρώνω πρόστιμο και αυτοί τίποτα».

Πριν λίγες μέρες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε προτείνει στον Κύργιο να τον βοηθήσει. «Τι θα μου πει;», ήταν η αντίδραση του Νικ. «Γιατί να πάω να τον συμβουλευτώ; Τι θα μου έλεγε; Δεν σας καταλαβαίνω. Δεν έχετε δει τον Νόβακ με τα ball boys, πώς πετάει τις μπάλες στον κόσμο; Δεν το βλέπετε; Γιατί δεν το αναδεικνύετε, όπως κάνετε με τα δικά μου;».

Όταν ο δημοσιογράφος τού είπε ότι και η συμπεριφορά του Τζόκοβιτς προβάλλεται από τα μέσα, ήρθε νέα έκρηξη του Κύργιου. «Ναι; Αλήθεια; Εντάξει, αν είσαι ειλικρινής, που ξέρω ότι δεν είσαι, μπορούμε να κάνουμε τη συζήτηση άλλη φορά».

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα