Αιχμές Ναδάλ για το σύστημα του Γουίμπλεντον

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Ράφα Ναδάλ δεν συμφωνεί με την ειδική "φόρμουλα" του Wimbledon, η οποία τον έστειλε από το Νο.2 στο Νο.3 του ταμπλό της διοργάνωσης.

Οι Βρετανοί προσθέτουν στους βαθμούς κάθε παίκτη το 100% των πόντων που κέρδισαν τους 12 τελευταίους μήνες σε χορτάρινα τουρνουά και το 75% των πόντων που πήραν στο καλύτερό τους χορτάρινο τουρνουά τους 12 προηγούμενους μήνες.

Ο Ρότζερ Φέντερερ, λοιπόν, ευνοείται από το σύστημα και ανεβαίνει στο Νο.2 του ταμπλό, εκτοπίζοντας τον Ράφα. Και αυτό σημαίνει ότι ο Ισπανός ενδέχεται να βρει έναν από τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

«Είτε είμαι Νο.2, είτε είμαι Νο.3, θα πρέπει να παίξω στο υψηλότερό μου επίπεδο», ανέφερε ο αριστερόχειρας Ισπανός. «Είναι, βέβαια, ξεκάθαρο ότι είναι καλύτερο να είσαι Νο.2 από Νο.3 και εγώ είμαι Νο.3, κάτι το οποίο πρέπει να αποδεχτώ».

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Ναδάλ εξέφρασε τις αντιρρήσεις του… «Αυτό που δεν μου φαίνεται σωστό είναι ότι το Wimbledon είναι το μοναδικό τουρνουά που το κάνει. Αν το έκαναν όλοι, θα μου φαινόταν σωστό και δεν μιλάω μόνο για τη δική μου περίπτωση. Πολλοί τενίστες έχουν παίξει καλά σε όλες τις επιφάνειες για να είναι σε αυτή τη θέση, αλλά εδώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Επηρεάζομαι ως Νο.3, καθώς ένας από τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ θα είναι στη δική μου πλευρά, ωστόσο για να φτάσω ως τα ημιτελικά πρέπει να κερδίσω πέντε παιχνίδια, οπότε θα κάνω ό,τι μπορώ για να φτάσω όσο το δυνατόν πιο μακριά». 

Να θυμίσουμε ότι το Wimbledon ξεκινάει την 1η Ιουλίου και ο Ράφα θα μάθει αν θα είναι στηνν πλευρά του Τζόκοβιτς ή του Φέντερερ στην κλήρωση της Παρασκευής (28/6).

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα