Ακάθεκτη η Σάκκαρη

από Αντώνης Γκάτζιος

Η Μαρία Σάκκαρη σφυροκόπησε την 21χρονη Τσέχα, Μαρίε Μπούζκοβα, και με 2-0 σετ πέρασε στον τρίτο γύρο του Wimbledon για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 6-4, 6-1 σε μόλις 66 λεπτά και θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Ελίνα Σβιτολίνα και τη Μαργκαρίτα Γκασπαριάν, φιλοδοξώντας να περάσει σε φάση «16» major για πρώτη φορά!

Η Μαρία ξεκίνησε νευρικά τον αγώνα, πιθανότατα και λόγου του βάρους ως φαβορί. Η μαχητική Μπούζκοβα, από την άλλη, χωρίς να κάνει τίποτα το σπουδαίο, κατάφερνε να γυρνάει τις μπάλες και να φορτώνει με ακόμα περισσότερο άγχος τη Σάκκαρη.

Προηγήθηκε, μάλιστα, πρώτη με μπρέικ (2-3), αλλά φαίνεται ότι έτσι αφύπνισε τη Μαρία, που απάντησε στο αμέσως επόμενο γκέιμ (3-3) και άρχισε σιγά σιγά να βρίσκει τον ρυθμό της.

Αφού, λοιπόν, καθάρισε το πρώτο σετ με το μπρέικ που σημείωσε στο 5-4, μπήκε με άλλο αέρα στο court στη συνέχεια και έδειξε την κλάση της.

Η Μπούζκοβα μπόρεσε μόνο μια φορά να κρατήσει το σερβίς της και η 23χρονη Ελληνίδα έφτασε με μεγάλη εμφάνιση άνετα στην πρόκριση.

Η αλήθεια είναι ότι κινείται εκπληκτικά στο χορτάρι και έχει βελτιώσει πολύ το σερβίς της, κάτι που της επιτρέπει να χτυπήσει κάθε αντίπαλο!

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα