Νέα ιστορική μέρα για Φέντερερ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο βασιλιάς πάει για τον ένατο τίτλο του στο Λονδίνο και αν τα καταφέρει θα φτάσει τους 21 Grand Slam τίτλους.

Ο Ελβετός μαέστρος υπέταξε τον 25χρονο Γάλλο (Νο.28) με 7-5, 6-2, 7-6(4) σε 126 λεπτά και θα παίξει στη συνέχεια με τον φορμαρισμένο Ματέο Μπερετίνι, που άφησε έξω με 6-7(5), 7-6(2), 4-6, 7-6(5), 6-3 τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν. ‘Ηταν μια μονομαχία που κράτησε 4 ώρες και 9 λεπτά και «στέλνει» τον Ιταλό για πρώτη φορά σε φάση «16» Grand Slam.

O Φέντερερ, από την πλευρά του έφτασε τις 350 νίκες σε major και είναι ο πρώτος στην ιστορία (άνδρας ή γυναίκα) που «πιάνει» αυτό το νούμερο. Με τη 17η συμμετοχή του στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης, μάλιστα, αφήνει πίσω του τον Τζίμι Κόνορς και είναι μόνος πρώτος στη σχετική λίστα.

 
Πέρα από όλα αυτά, εκείνος και ο Ράφα Ναδάλ (που νωρίτερα νίκησε τον Τζο Γουίφριντ Τσονγκά) έχουν πλέον φέτος 35 νίκες και πέρασαν στην κορυφή, ξεπερνώντας τον Στέφανο Τσιτσιπά (34).

Ο Φεντ συνάντησε αρκετές δυσκολίες στο πρώτο σετ και, μάλιστα χρειάστηκε να σβήσει δύο μπρέικ πόιντ του Πούιγ (στο 3-3 και στο 5-5) πριν «σπάσει» εκείνος τον αντίπαλό του και βάλει τις βάσεις για τη νίκη του.

Το δεύτερο σετ κύλησε πιο… ομαλά, αλλά τα εμπόδια επέστρεψαν στο τρίτο, όπου ο Πούιγ έσωσε ματς πόιντ στο 6-5 και τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Φέντερερ πήρε κεφάλι από νωρίς (2-0) και μπόρεσε να κλείσει τον αγώνα όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια του στο 6-4, μετά το δεύτερο χαμένο ματς πόιντ του.

Ο βασιλιάς πάει για τον ένατο τίτλο του στο Λονδίνο και αν τα καταφέρει θα φτάσει τους 21 Grand Slam τίτλους.

Προτεινόμενα Άρθρα