Στους "8" του κόσμου η Εθνική Πόλο!

από Αντώνης Γκάτζιος

Έτοιμη για διάκριση δείχνει η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών που επικράτησε με 11-9 των ΗΠΑ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα πραγματοποίησε μία καλή εμφάνιση αφήνοντας πίσω την κακή εικόνα με την Σερβία. Έχοντας καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πήρε τη νίκη και την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Στα προημιτελικά περιμένει η Ιταλία του παλιού μας γνώριμου Σάντρο Καμπάνια. Το σπουδαίο ματς είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη στις 12:30 το μεσημέρι.

Η Ελλάδα έκανε κακή εκκίνηση στο παιχνίδι. Έχοντας κακές αντιδράσεις στην άμυνα στον παίκτη λιγότερο η «γαλανόλευκη» βρέθηκε να κυνηγάει από το ξεκίνημα του ματς. Δύο γκολ του Γενηδουνιά (το ένα με πέναλτι) ισοφάρισαν για την Εθνική μας που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-4 με γκολ των Ντάουμπ και Όμπερτ στον παίκτη παραπάνω. Ο Μουρίκης με ωραίο γυριστό σουτ μείωσε σε 3-4 που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Η Ελλάδα κατάφερε να βρεις τις λύσεις στο ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου. Η Εθνική μας ισοφάρισε με γκολ του Γούνα ενώ προηγήθηκε με 6-4 με τέρματα του Κολόμβου και του Φουντούλη με πέναλτι. Όμως δύο κακές αμυντικές αντιδράσεις στον παίκτη λιγότερο έδωσαν την ευκαιρία στις ΗΠΑ να ισοφαρίζουν με τον Χάλοκ και τον Ντάουμπ διαμορφώνοντας το 6-6 του δευτέρου οκταλέπτου.

Ο Γούνας με γκολ στον παίκτη παραπάνω έδωσε και πάλι προβάδισμα για την Ελλάδα (7-6) στο τρίτο οκτάλεπτο. Τσουπίντο και Χάλοκ (παίκτης παραπάνω) έδωσαν προβάδισμα στους Αμερικανούς με 7-8 με την ομάδα του Ντέγιαν Ουντόβιτσιτς να κάνει επιμέρους 1-4. Ο Μουρικής με αρκετή δόση τύχης στον παίκτη παραπάνω έκανε το 8-8 λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο η Εθνική μας προηγήθηκε με 10-8 με γκολ του Γούνα και του Γενηδουνιά. Οι ΗΠΑ μείωσαν με τον Χάλοκ σε 10-9 αλλά ο Γενηδουνιάς διαμόρφωσε το 11-9 που ήταν και το τελικό σκορ. 

ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ 11-9

Οκτάλεπτα: 3-4, 3-2, 2-2, 3-1

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

ΗΠΑ (Ουντόβιτσιτς): Γουλφ, Χούπερ 2, Βάβιτς, Όμπερτ 1, Χάλοκ 2, Τσουπίντο 1, Ντάουμπ 2, Φάρμερ, Μπόουεν 1, Ραμίρεζ, Σμιθ, Ίρβινγκ, Χόλαντ

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X