Στο ύψος του ο Τσιτσιπάς, στην τρίτη θέση η Ελλάδα

από Αντώνης Γκάτζιος

Νίκησε τον αέρα, νίκησε και τον Μάρτινς Πότζους ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για να στείλει την Ελλάδα στην τρίτη θέση του Group III της ευρωπαϊκής ζώνης του Davis Cup!

Οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν τον 21χρονο τενίστα, όμως τελικά επικράτησε με 6-4, 6-4 σε 86 λεπτά, κάνοντας το τέσσερα στα τέσσερα (στο μονό) στο ντεμπούτο του με την εθνική. Όσο χρειάστηκε έπαιξε ο Έλληνας τενίστας, που πέτυχε μπρέικ στο 4-4 και των δύο σετ και σέρβιρε με επιτυχία στη συνέχεια.

Η Ελλάδα, λοιπόν, προηγείται με 2-0 της Λετονίας και εξασφάλισε την τρίτη θέση στο τουρνουά, πριν ακόμα γίνει το διπλό του tie. Εκεί θα αγωνιστούν οι Μάρκος Καλοβελώνης, Πέτρος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στη Γενεύη για να λάβει μέρος στο Laver Cup (20-22/9), όπου θα έχει ως συμπαίκτες δύο θρύλους του αθλήματος, τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ!

Θα ακολουθήσει το ασιατικό swing με τη συμμετοχή του σε τρία τουρνουά, η Βασιλεία, το Παρίσι και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Λονδίνο.

Λογικά το απόλυτο στους αγώνες του μονού και ειδικά η συντριπτική νίκη σε βάρος του Χούμπερτ Χουρκάτς θα ανεβάσουν ψυχολογικά τον Έλληνα αθλητή, που μετράει τέσσερις διαδοχικές ήττες στο tour.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα