Έχασαν Φέντερερ και Τσιτσιπάς – Πέρασε μπροστά ο Κόσμος (vids)

από AllAboutARIS

Ρότζερ Φέντερερ και Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το υψηλό εμπόδιο των Τζακ Ίσνερ, Τζακ Σοκ στο Laver Cup και η Team World είναι για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ

Με μπροστάρη τον εκπληκτικό στο διπλό Σοκ, το αμερικανικό δίδυμο επικράτησε με 5-7, 6-4, 10-8 και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του. Ο Κόσμος προηγείται τώρα με 8-7 και θέλει άλλες δύο νίκες για να πάρει τον τίτλο.

Ακολουθούν τα ματς Τιμ-Φριτζ ή Σαποβάλοφ (λογικά, γιατί δεν είναι έτοιμος ο Κύργιος), Φέντερερ-Ίσνερ και Ζβέρεφ-Ράονιτς.

Ρότζερ και Στέφανος έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να δώσουν το μεγάλο προβάδισμα στην Team Europe, ωστόσο είχαν απέναντί τους ένα ζευγάρι που έχει ξαναπαίξει μαζί και, φυσικά, τον Σοκ, που είναι από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο στο διπλό.

Σημείο κλειδί του αγώνα ήταν το 5-4 του δεύτςερου σετ, όταν η Ευρώπη έχασε δύο ευκαιρίες για το μπρέικ μπακ και τελικά οι Αμερικανοί μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσα.

Στο σούπερ τάι μπρέικ απλά φάνηκε η ανωτερότητα των Σοκ, Ίσνερ, που και πέρυσι την αντίστοιχη μέρα είχαν καταφέρει να δώσουν το προβάδισμα στην ομάδα τους.

Η Ευρώπη έχει κερδίσεις τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, όμως φέτος, με τον Ναδάλ στον πάγκο λόγω τραυματισμού, είναι πιο πιθανό από ποτέ να δούμε αλλαγή φρουράς.

Ο Στέφανος, πάντως, ολοκλήρωσε την πρώτη συμμετοχή του στο τουρνουά, με μια νίκη στο απλό (επί του Φριτζ) και δύο ήττες στο διπλό.

Θα έχει να θυμάται, όμως, τη σύμπραξη με τους Φέντερερ και Ναδάλ, παρότι αυτή δεν συνδυάστηκε με τη νίκη!

Θυμίζουμε ότι σήμερα επιστρατεύτηκε την τελευταία στιγμή, καθώς απέσυρε τη συμμετοχή του ο Ράφα, που επρόκειτο να αποτελέσει δίδυμο με τον Φέντερερ.

πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα