Χρήσιμες εμπειρίες για το γυναικείο βολεϊ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι "κιτρινόμαυρες" επιστρέφουν την Τρίτη στην Ελλάδα

Αναλυτικά η ενημέρωση του τμήματος:

“Σημαντικές εμπειρίες αποκόμισε η ομάδα μας στο διεθνές τουρνουά Memorial Agaty Mroz που συμμετείχε στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Κατακτήσαμε τη τετάρτη θέση αλλά η εικόνα της ομάδας μας ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, καθώς το επίπεδο των αντιπάλων μας ήταν υψηλό και σε όλα τα σετ και των δύο αγώνων η ομάδα μας ήταν ανταγωνιστική.
Συγκεκριμένα το Σάββατο στον ημιτελικό αντιμετωπίσαμε μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Πολωνικού βόλεϊ την ομάδα της Πίλα. Το παιχνίδι το χάσαμε με 3-1. Η Πίλα προηγήθηκε με 25-21 στο πρώτο σετ για να ισοφαρίσει η ομάδα μας σε 1-1 με 25-22. Το τρίτο σετ το σκορ πήγαινε πόντο πόντο αλλά η Πολωνική ομάδα πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία κέρδισε το σετ με 25-22. Το τέταρτο σετ το χάσαμε με 22-17.
Την Κυριακή αντιμετωπίσαμε στο μικρό τελικό την πρωταθλήτρια Λευκορωσίας Μινσκανα Μινσκ. Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για την ομάδα μας, καθώς προηγηθήκαμε με 1-0 στα σετ (25-23). Στη συνέχεια αντέδρασε η τυπικά γηπεδούχος ομάδα από τη Λευκορωσία και μας ισοφάρισε με 25-20. Το τρίτο σετ έγινε μια πραγματική μάχη, καθώς αν και προηγήθηκε η Μινσκάνα με 10-2, η ομάδα μας μείωσε και το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο για να το κατακτούν οι Λευκορωσίδες με 27-25. Στο τέταρτο σετ αν και προηγούμασταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ στο τέλος μίλησε η εμπειρία των αντιπάλων μας και το κατέκτησαν με 25-22. Την πρώτη θέση στο τουρνουά κατέκτησε η γηπεδούχος ομάδα του Βρότσλαβ καθώς επικράτησε με 3-2 της Πίλα στον τελικό .
Αξίζει να σημειωθεί πως μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την ομάδα μας στη Πολωνία, καθώς ο Άκης Ευσταθόπουλος προπονητής του Όπολε επισκέφτηκε την ομάδα μας κατά την διάρκεια των αγώνων .
Η ομάδα μας επιστρέφει την Τρίτη στην Ελλάδα και μπαίνει πλέον στη τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ η τρίτη ξένη της ομάδας μας η Καναδή Kyla Richey αναμένεται στις προπονήσεις στα μέσα Οκτωβρίου όταν και θα ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της με την Εθνική Καναδά.”

Προτεινόμενα Άρθρα