Δεν παίζεται στο "σπίτι" του ο Φέντερερ (vids)

από AllAboutARIS

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.7) ηττήθηκε με 6-4, 6-4 σε 78 λεπτά από τον Ελβετό θρύλο (Νο.3) και δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει αύριο τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του.

Ο Φέντερερ συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις στη γενέτειρά του και κόντρα στον νεαρό Άλεξ Ντε Μινόρ (νίκησε μετά από τρία τάι μπρείκ τον Ράιλι Οπέλκα) θα προσπαθήσει να σηκώσει μπροστά στους συμπατριώτες του το τρόπαιο για δέκατη φορά!

Ο 20χρονος Αυστραλός, πάντως, φέτος έχει ρεκόρ 4-0 σε ημιτελικούς και 3-0 σε τελικούς!

Ήταν σαφώς ανώτερος από τον Στέφανο ο Φέντερερ και… το νερό μπήκε στο αυλάκι όταν εκμεταλλεύτηκε την έκτη ευκαιρία του για μπρέικ και “έσπασε” τον αντίπαλό του στο τρίτο γκέιμ (2-1).

Από εκείνο το σημείο και μετά δεν έφυγε ποτέ από τη θέση του οδηγού, με όλα να ξεκαθαρίζουν… σχεδόν οριστικά όταν σημείωσε το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ. Κράτησε με αρκετή άνεση το σερβίς του μέχρι το φινάλε, όμως στο τελευταίο γκέιμ ο Τσιτσιπάς πίεσε και είχε το πρώτο του μπρέικ πόιντ στο ματς. Δεν το εκμεταλλεύτηκε, ωστόσο, και με τρεις διαδοχικούς πόντους ο Φέντερερ έκλεισε τον αγώνα, για να πάρει το εισιτήριο για τον 15ο τελικό του στη Βασιλεία.

Έχει χάσει μόνο μια φορά στα ημιτελικά, το 2002 από τον Νικολάι Νταβιντένκο!

Ήταν, μάλιστα, η 23η σερί νίκη του στο Swiss Indoors (ΑΤΡ 500) και πλέον προηγείται 2-1 στο head to head με τον Στεφ. Πάει για τον 103ο τίτλο καριέρας.

Ο Τσιτσιπάς θα ταξιδέψει τώρα στο Παρίσι για να αγωνιστεί την προσεχή εβδομάδα στο τελευταίο Masters της σεζόν. Θα παίξει στον δεύτερο γύρο με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Φράνσις Τιάφοου και τον Τέιλορ Φριτζ. Θα ακολουθήσει το ATP Finals (10/11), όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Για να καταλάβετε για πόσο καλή σεζόν μιλάμε, ο Στέφανος έχει παίξει φέτος σε δέκα ημιτελικούς (5-5)!

Δράση έχουμε αυτές τις μέρες και στη Βιέννη, όπου ο “γηπεδούχος” Ντόμινικ Τιμ νίκησε 3-6, 7-5, 6-3 τον Ματέο Μπερετίνι και θα παίξει στον τελικό με τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Ο βραχύσωμος τενίστας άφησε εκτός με 6-3, 6-2 τον Γάλλο Γκαέλ Μονφίς.

πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα