Φέτελ: "Μπορώ να τους κερδίσω όλους στη Formula 1"

από AllAboutARIS

Ο Γερμανός ηττήθηκε κατά κράτος από τον ομόσταβλό του στη Ferrari, Charles Leclerc. Για τον Vettel, ήταν η πρώτη φορά που ηττάται από teammate από το 2014 και τον Daniel Ricciardo στη Red Bull.

Ωστόσο, ο ίδιος διαφωνεί με τους ισχυρισμούς που λένε πως δυσκολεύεται να ανταποκριθεί όταν αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από την άλλη άκρη του γκαράζ, δηλώνοντας πως το 2014 δεν ηττήθηκε από τον Αυστραλό.

“Δεν το βλέπω καθόλου έτσι”, δήλωσε ο Vettel σε συνέντευξη στη γερμανική έκδοση του Motorsport Magazin.

“Κατανοώ πως ο κόσμος αναφέρεται στο 2014. Τυπικά έχασα, και είναι δίκαιο να το πούμε αυτό, επειδή οι αριθμοί λένε πως ηττήθηκα από τον Daniel. Όμως ξέρω επίσης πως το 2014 κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως ελπίζαμε”.

“Ο πρωταρχικός μου στόχος για το 2014 δεν ήταν να βρεθώ στο βάθρο ή να τερματίσω πέμπτος. Στόχος μου ήταν να κερδίσω αγώνες. Ίσως η στάση μου τότε ήταν κάπως διαφορετική από του Daniel. Αλλά πέρα από αυτό, το 2014 δεν ήταν μια καλή χρονιά”.

“Δεν θέλω να πω πως ξέμεινα από τύχη, όμως απογοητεύτηκα μερικές φορές, το μονοθέσιο δεν δούλευε όπως θα έπρεπε και ούτω καθεξής. Αυτό μπορεί να παραποιήσει τη συνολική εικόνα και τους αριθμούς”.

Οι δυσκολίες του 32χρονου οδηγού της Scuderia το 2019 έχουν οδηγήσει πολλούς στο να πιστέψουν πως τα καλύτερα πέρασαν για τον Γερμανό. Ο ίδιος όμως νιώθει ακόμα πως είναι ο καλύτερος στο grid στην καλή του μέρα, λέγοντας πως δε θα είχε νόημα να μην το ένιωθε.

“Είναι σημαντικό που γνωρίζω πως πήγε η χρονιά και πως νιώθω σχετικά με αυτό”, πρόσθεσε. “Ήμουν μάρτυρας της επιτυχίας του Daniel το 2014 από πρώτο χέρι ως teammate του. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό, και τώρα το έκανα”.

“Είμαι όμως επίσης πεπεισμένος πως μπορώ να κερδίσω όλους τους άλλους οδηγούς. Δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό. Το αντίθετο δεν θα έβγαζε νόημα. Εάν θες να κερδίζεις και φοβάσαι τον ανταγωνισμό, αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί”.

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα