Οι διαπραγματεύσεις Hamilton – Mercedes έχουν βρει εμπόδιο

από AllAboutARIS

Νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο, η ιταλική σελίδα Gazzetta dello Sport ανέφερε πως ο Hamilton συμφώνησε σε νέο, διετές συμβόλαιο με τη Mercedes.

ο μόνο που απέμενε ήταν να πέσουν οι υπογραφές σε αυτό το συμβόλαιο.

Αυτά τα δημοσιεύματα είχαν βγει περίπου δύο εβδομάδες αφότου ο Max Verstappen υπέγραψε επέκταση της συνεργασίας του με τη Red Bull, η οποία θα τον κρατήσει στους κόκκινους ταύρους μέχρι και το 2023.

Ωστόσο, υπάρχουν τώρα αναφορές πως ο Hamilton δεν υπογράφει πλέον το αρχικό συμβόλαιο με τη Mercedes, και ζητάει πλέον περισσότερα από την ομάδα.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στο άθλημα, ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, σκεφτόταν τον Max Verstappen ως εναλλακτική του Hamilton, σε περίπτωση που ο εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής επέλεγε να μετακινηθεί στη Ferrari.

Όμως, με τον Verstappen να αποφασίζει να μείνει με τη Red Bull, ο Wolff δεν έχει πλέον άλλες εναλλακτικές επιλογές για οδηγό-πρωταγωνιστή. Το τελευταίο, έδωσε διαπραγματευτική δύναμη στον Lewis Hamilton.

Σύμφωνα με την Corriere dello Sport, ο Hamilton, όχι μόνο θέλει περισσότερα χρήματα από τη Mercedes, αλλά και τετραετές αντί για διετές συμβόλαιο.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως ο Βρετανός ζητάει μισθό 55 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 42 εκατ που λαμβάνει προς το παρόν. Επίσης, θέλει τέσσερα χρόνια συμβόλαιο, το οποίο μάλλον θα είναι και το τελευταίο στην καριέρα του 35χρόνου στη Formula 1.

Επίσης, τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για απαιτήσεις από την πλευρά της Mercedes προς τον Hamilton να γίνει “πρεσβευτής” της ομάδας και μετά τους αγώνες.

Οι Hamilton και Mercedes έχουν ακόμα αρκετό χρόνο μπροστά τους για να επιλύσουν τα οποιαδήποτε θέματα προκύψουν. Ωστόσο, με τη Ferrari να δείχνει πως δεν θα δεσμευτεί για το μέλλον με τον Sebastian Vettel, τουλάχιστον όχι μέχρι τα μισά της σεζόν που έρχεται, μια μετακίνηση του Hamilton στη Scuderia εξακολουθεί να έχει πιθανότητες υλοποίησης.

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα