Ο Τιμ αντίπαλος του Τζόκοβιτς στον τελικό!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Αν το κάνει ο Τιμ, θα έχει νικήσει Ναδάλ, Τζόκοβιτς σε major

Μετά από έναν άκρως διασκεδαστικό αγώνα διάρκειας 3 ωρών και 42 λεπτών, ο 26χρονος Αυστριακός λύγισε τον νεαρό Γερμανό με 3-6, 6-4, 6-7(3), 6-7(4) και θα διεκδικήσει την Κυριακή (2/2-10.30) τον πρώτο του Grand Slam τίτλο. Έχει μέχρι τώρα δύο αποτυχημένες προσπάθειες στον τελικό του Γαλλικού Όπεν.

Έχει, πάντως, ήδη γράψει ιστορία για τη χώρα του, καθώς είναι ο πρώτος τενίστας από τη χώρα του που θα παλέψει για τον τίτλο στη Μελβούρνη.

 
Έχει, βέβαια, τώρα μπροστά του τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον «βασιλιά» της Μελβούρνης, που πάει για τον όγδοο τίτλο του στην αυστραλιανή πόλη.

Στο head to head, πάντως, τα πράγματα δεν είναι άσχημα για τον Νο.5 τενίστα στον κόσμο… Ο Νόλε προηγείται με 6-4 και, μάλιστα, ο Τιμ έχει επικρατήσει στις δύο τελευταίες συναντήσεις τους. Στις σκληρές επιφάνειες, όμως, το «σκορ» είναι 3-1 για τον Σέρβο.

Σε ό,τι αφορά το ματς με τον Ζβέρεφ, έγινε σκληρή μάχη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες… Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τιμ πήρε μόλις πέντε πόντους παραπάνω από τον αντίπαλό του!

Το πρώτο σετ πήγε στον 22χρονο Γερμανό, χάρη στο μπρέικ που πέτυχε στο 3-4, όμως ο Τιμ πέρασε μπροστά με 3-1 στο δεύτερο.

Ο Σάσα κατάφερε να επιστρέψει (3-3), όμως έχασε ξανά το σερβίς του στο επόμενο γκέιμ και αυτό το μπρέικ έδωσε την ευκαιρία στον Αυστριακό να ισοφαρίσει.

Ο Ντόμι πήρε γρήγορα κεφάλι και στο τρίτο σετ, όπου προηγήθηκε με 3-1 και βρέθηκε έναν πόντο μακριά από το 4-1. Ο Ζβέρεφ όχι μόνο έκανε το comeback (3-3), αλλά είχε και δύο σετ πόιντ στο 4-5.

Ο Τιμ βγήκε ζωντανός και τελικά το σετ πήγε σε τάι μπρέικ, το οποίο καθάρισε ο Ντόμινικ και έγινε το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Με τον Ζβέρεφ να σερβίρει εξαιρετικά και τον Τιμ να μην τον αφήνει να τον απειλήσει όταν εκείνος είχε τις μπάλες στα χέρια, το τέταρτο σετ πήγε και αυτό στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Τιμ προηγήθηκε με δύο μίνι μπρέικ, αλλά εξαιτίας δύο αβίαστων λαθών ο Ζβέρεφ κατάφερε να επανέλθει (3-2). Του.. έδωσε, ωστόσο, το ένα πίσω με ένα αποτυχημένο smash (4-2) και τελικά ο Αυστριακός εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο ματς πόιντ του και σφράγισε τη νίκη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ποσοστό του Ζβέρεφ στο πρώτο σερβίς ήταν 81%, ενώ στους winners υπάρχει ισορροπία: 43 για τον Τιμ, 42 για τον Σάσα. Τα αβίαστα ήταν 40-33 αντίστοιχα.

Γενικώς οι δύο παίκτες ήταν πολύ κοντά, απλά ο Τιμ ήταν καλύτερος στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα.

Για τον Ζβέρεφ, πάντως, που είχε υποσχεθεί να δώσει το χρηματικό έπαθλο της νίκης στους πυροπαθείς, ήταν εξαιρετικό τουρνουά, το καλύτερο Grand Slam στην καριέρα του και σίγουρα ήταν τεράστιο βήμα στην καριέρα του.

Μένει να δούμε τώρα αν γίνεται να σπάσει το σερί των Big 3, που κερδίζουν τα 12 τελευταία Grand Slam.

Αν το κάνει ο Τιμ, θα έχει νικήσει Ναδάλ, Τζόκοβιτς σε major, οπότε καταλαβαίνετε για πόσο μεγάλη επιτυχία θα μιλάμε…

Προτεινόμενα Άρθρα