Στους "8" στην Αγία Πετρούπολη η Σάκκαρη

από Αντώνης Γκάτζιος

Στους "8" του τουρνουά Premier της Αγίας Πετρούπολης προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 6-2, 6-4 της Αλιζέ Κορνέ και θα παίξει την Παρασκευή με το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης Μπελίντα Μπέντσιτς για μια θέση στους "4".

Το παιχνίδι με την Γαλλίδα η Μαρία το έφερε στα μέτρα της και δεν της επέτρεψε να ελπίζει σε πολλά! Μάλιστα στο 2ο σετ και στο 5ο γκέιμ της έσβησε 6 μπρέικ πόιντ! Η Σάκκαρη είναι στους “8” σε τουρνουά για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες. Η τελευταία της ήταν τον Αύγουστο στο Σινσινάτι ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε φτάσει στους “4” στο Σαν Χοσέ.

Έβγαλε… αντίδραση 

Η Κορνέ ανοίγει με μπρέικ το 1ο σετ αλλά η Σάκκαρη θα πάρει πίσω το μπρέικ για ισοφαρίσει σε 1-1. Το 2-1 είναι για την Μαρία και με το 2ο της μπρέικ θα προηγηθεί με 3-1! 

H Σάκκαρη θα … πατήσει γκάζι για το 5-2 και ένα διπλό λάθος της Κορνέ θ’ ανοίξει το δρόμο για το μπρέικ και την επικράτηση με 6-2 στο 1ο σετ! 

Μάχη και επικράτηση

To 1ο γκέιμ του 2ου διαρκεί 9′ και η Μαρία αφού σβήσει 2 μπρέικ ποιντ θα φτάσει στο 1-0. 

Στο 5ο γκέιμ ήταν φανταστικό για την Σάκκαρη. Θα σβήσει 6 (!) μπρέικ πόιντ της Κορνέ και θα κλείσει το γκέιμ μετά από 8′ έχοντας πλέον προβάδισμα με 3-2! 

Με μπρέικ θα φτάσει στο 4-2 και στο 5-2. Η Κορνέ έσβησε ματς πόιντ στο 8ο γκέιμ για να μειώσει σε 5-3. Το διπλό λάθος της Σάκκαρη θα δώσει μπρέικ στην Κορνέ η οποία μειώνει σε 5-4. Η Μαρία θα εκμεταλλευτεί το 2ο ματς πόιντ και θα επικρατήσει με 6-4. Οι winners ήταν 22-18 για την Σάκκαρη. 

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X