Εκτός Ρότερνταμ από τον Μπέντενε ο Τσιτσιπάς

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Την επόμενη εβδομάδα ο Στέφανος θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στη Μασσαλία, καθώς θα αγωνιστεί στο 250αρι τουρνουά της Γαλλίας, ονόματι Provence 13

Αν και μέχρι τα μέσα του εναρκτήριου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και έδειχνε να ελέγχει το ματς, έπαθε… μπλάκ-άουτ και έδωσε δικαιώματα στον αντίπαλό του, πληρώνοντας εν τέλει ακριβά το τίμημα.
Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε μετά από μιάμιση ώρα αγώνα με 7-5, 6-4 από τον Σλοβένο, Νο52 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη της ATP και αποχαιρέτησε πρόωρα το 500αρι τουρνουά στην Ολλανδία.

 
 

Ο Μπέντενε έπιασε τρομερή απόδοση και σερβίροντας με φοβερά ποσοστά πίσω από το 1ο σερβίς του, δεν άφησε περιθώρια στον 21χρονο Έλληνα, θέτοντας τον εκτός Ρότερνταμ πρόωρα, για δεύτερη σερί χρονιά.

Οι 0/5 ευκαιρίες για μπρέικ με τις οποίες τέλειωσε το ματς, “πλήγωσαν” τον Στέφανο, που δεν μπόρεσε να πάρει προβάδισμα όταν πίεζε στις αρχές του αγώνα και ο Μπέντενε απολαμβάνοντας φοβερή αποτελεσματικότητα (2/2 μπρέικ πόιντς) πήρε στο τέλος τη νίκη.

Ένα μπρέικ σε κάθε σετ έκανε ο Σλοβένος και του ήταν αρκετά για να φύγει νικητής από το κεντρικό court της διοργάνωσης.

Την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο 28χρονος, ο οποίος δεν είχε κερδίσει ποτέ ξανά στο παρελθόν, παίκτη εντός του Top10 της παγκόσμιας κατάταξης. Στα προημιτελικά, θα παίξει κόντρα στον Καναδό, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Όσον αφορά τον Στέφανο τώρα, για δεύτερη σερί σεζόν έμεινε πολύ νωρίς εκτός τουρνουά στην Ολλανδία και έδειξε ότι… δεν του πάει το Ρότερνταμ. Πάντως, δεν απειλείται να χάσει κάποια θέση στην παγκόσμια κατάταξη την ερχόμενη εβδομάδα και θα παραμείνει στο Νο6.

Την επόμενη εβδομάδα ο Στέφανος θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στη Μασσαλία, καθώς θα αγωνιστεί στο 250αρι τουρνουά της Γαλλίας, ονόματι Provence 13.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X