Χωρίς θεατές το Grand Prix του Bahrain ελέω κορονοϊού

από AllAboutARIS

Λίγες μέρες αφότου το Βασίλειο του Κόλπου δήλωσε πως σταματά τις πωλήσεις εισιτηρίων για την αξιολόγηση των κινήσεών του αναφορικά με την κλιμακόμενη κατάσταση γύρω από τον COVID-19, ανακοινώνεται και επίσημα πως δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε θεατές για το τριήμερο του Grand Prix.

Σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί, το Bahrain ανακοίνωσε πως ο δεύτερος γύρους του πρωταθλήματος της F1 για το 2020 θα έχει μόνο τηλεοπτική θέαση.

“Συμβουλευόμενοι τους διεθνείς συνεργάτες μας και την επιτροπή υγείας του Βασιλείου, το Bahrain πήρε την απόφαση να περιορίσει το φετινό Grand Prix, καθώς μόνο οι συμμετέχοντες θα βρίσκονται στην πίστα”.

“Ως χώρα που διοργανώνει GP της Formula 1, το να εξασφαλίσουμε την υγεία των φιλάθλων και των συμμετεχόντων είναι μια τεράστια ευθύνη”.

“Δεδομένης της συνεχιζόμενης επέκτασης του COVID-19 παγκοσμίως, η διοργάνωση ενός μεγάλοι αθλητικού γεγονότος, το οποίο είναι ανοιχτό στο κοινό και επιτρέπει σε χιλιάδες ταξιδευτές και ντόπιους φιλάθλους να αλληλεπιδράσουν σε κοντινή απόσταση δεν θα ήταν το σωστό στην παρούσα χρονική στιγμή”.

“Για να διασφαλίσουμε όμως πως, ούτε το άθλημα, αλλά και ούτε η παγκόσμια βάση φιλάθλων του δεν θα επηρεαστεί ανεπανόρθωτα, το αγωνιστικό τριήμερο θα διοργανωθεί κανονικά, μεταδιδόμενη από την τηλεόραση”.

Το κράτος του Bahrain δήλωσε πως τα αυστηρά μέτρα που πήρε για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού τις τελευταίες εβδομάδες θα ρίπτονταν στον κάλαθο των αχρήστων εάν χιλιάδες οπαδοί ερχόντουσαν για τον αγώνα.

Έτσι, στη δήλωσή του, το Βασίλειο πρόσθεσε: “Οι άμεσες ενέργειες του Bahrain για την πρόληψη, ταυτοποίηση και απομόνωση περιπτώσεων ατόμων που νόσησαν από τον COVID-19 αποδείχτηκαν πολύ αποτελεσματικές μέχρι τώρα”.

“Η συγκεκριμένη προσέγγιση περιλάμβανε γρήγορα προληπτικά μέτρα για την ταυτοποίηση όσων επηρεάστηκαν από τον ιό, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήρθε από άτομα που ήρθαν στη χώρα δια αέρος”.

“Επιθετικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης έχουν αυξήσει την αποτελεσματικότητα της πρόληψης της εξάπλωσης του ιού, κάτι που θα ήταν σχεδόν αδύνατο να διατηρηθεί εάν ο αγώνας διοργανωνόταν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό”.

“Γνωρίζουμε πόσο πολύ θα στεναχωρηθούν αρκετοί από αυτά τα νέα, ειδικά όσοι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν για τον αγώνα, το οποίο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1. Ωστόσο, η ασφάλεια παραμένει η μεγαλύτερη προτεραιότητά μας”.

Η συγκεκριμένη κίνηση από το Bahrain έρχεται μόλις λίγες ώρες αφότου η Ιταλία ανακοίνωνε πως αρκετές από τις βόρειες περιοχές της τίθονταν υπό καθεστώς καραντίνας, συμπεριλαμβανόμενης και της Modena, όπου βρίσκεται και η βάση της Ferrari.

Το Grand Prix της επόμενης εβδομάδας βέβαια, στο Albert Park της Μελβούρνης, θα διεξαχθεί κανονικά.

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα