Την αναβολή όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων και Τελικών Φάσεων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ.
Κάτι που σημαίνει ότι η τελική φάση του Πανελλήνιου Εφηβικού Πρωταθλήματος στην οποία προκκρίθηκε ο ΑΡΗΣ, αναβάλλεται. Η αναβολή των αγώνων ισχύει από αύριο, κάτι που σημαίνει ότι ο αποψινός (11/3, 20:00) αγώνας της ομάδας Βόλεϊ Ανδρών του ΑΡΗ με τον Πιερικό στο ΔΑΚ Πυλαίας θα γίνει κανονικά (κεκλεισμένων των θυρών).
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:
Με βάση τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19 και σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες αποφάσεις για κλείσιμο Εθνικών και Δημοτικών γυμναστηρίων που επηρεάζουν την δυνατότητα προπονήσεων αλλά και τέλεσης αγώνων, η Ε.Ο.ΠΕ. αποφασίζει η αναστολή διεξαγωγής από αύριο ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων και Τελικών Φάσεων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, πλην της Volley League που διεξάγεται από την Ε.Σ.Α.Π..
Όσο αφορά τα πρωταθλήματα ευθύνης των Ενώσεων Σωματείων και Τοπικών Επιτροπών, η απόφαση αναστολής θα είναι των αντίστοιχων Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών, ενώ οι ημερομηνίες λήξης των Ομίλων του Β’ Εθνικής Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών και η Α’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αγοριών-Κοριτσιών Κ18 θα παραταθούν αντίστοιχα.
Η κατάσταση θα εκτιμάται συνεχώς, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρχουν αντίστοιχες ανακοινώσεις”.