Αναστολή της λειτουργίας των εργοστασίων της Ferrari σε Maranello και Modena

από AllAboutARIS

Η κίνηση αυτή είναι λογική και υπεύθυνη, ειδικά σε μια περιοχή όπως αυτή της Ιταλίας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τον ιό

Η ομάδα της Ferrari είχε ταξιδέψει κανονικά στην Μελβούρνη, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες για τον αγώνα της Αυστραλίας, που τελικά ακυρώθηκε μετά από μια σειρά γεγονότων που πυροδοτήθηκαν από την ανακάλυψη ενός μέλους της McLaren ως θετικό στο τεστ για COVID-19. Η Ιταλία είναι με διαφορά αυτή τη στιγμή η πιο “χτυπημένη” από τον ιό χώρα της Ευρώπης και για αυτό η κυβέρνηση έχει επιβάλλει αυστηρά μέτρα καραντίνας με απώτερο σκοπό την αποφυγή εξάπλωσης του ιού…

Ακόμη και εκεί κάποιες εταιρίες έχουν την άδεια να συνεχίζουν να λειτουργούν, σε αντίθεση με την Ferrari που πήρε την απόφαση να κλείσει τα εργοστάσια αυτοκίνησης που διευθύνει. Η αλήθεια είναι βέβαια πως η ιταλική εταιρία μη έχοντας την δυνατότητα να προμηθευτεί τα απαραίτητα για την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά.

Έτσι, τελικά η απόφαση ήρθε και περιλαμβάνει το σταμάτημα της παραγωγής στο Maranello και στην Modena άμεσα, με σκοπό να επαναλειτουργήσουν στις 27 Μαρτίου. Αν και αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν φυσικά και το τμήμα της Ferrari στην F1, το προσωπικό τους θα συνεχίσει τη δουλειά από το σπίτι!

Σε μια επίσημη δήλωση, το αφεντικό της ομάδας Louis Camilleri, δήλωσε:

“Σε μια στιγμή σαν αυτήν η ευγνωμοσύνη μου απευθύνεται πρώτα και πάνω από όλα στις γυναίκες και στους άντρες της Ferrari, που με τεράστια δέσμευση τις τελευταίες μέρες, έχουν επιδείξει το πάθος και την αφοσίωση που ορίζει το όνομά μας!”

“Μαζί με τους προμηθευτές μας, έχουν διασφαλίσει την παραγωγή της εταιρίας. Και από σεβασμό προς αυτούς, για να έχουν ηρεμία αυτοί και οι οικογένειές τους, αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτές τις ενέργειες… ”

“Οι πελάτες μας και οι οπαδοί μας είναι επίσης στις σκέψεις μας αυτή τη στιγμή, καθώς ετοιμαζόμαστε για μια δυνατή επανέναρξη!”

Οι υπόλοιπες ομάδες στην F1 έχουν εθελοντικά αποφασίσει να αναστείλουν την λειτουργία τους στα εργοστάσιά τους μέχρι τις 29 Μαρτίου, με την Alfa Romeo να αποφασίζει την αναστολή για μια παραπάνω ήμερα, δηλαδή έως τις 30 του ίδιου μήνα!

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα